Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 310
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1462 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 179 g
Tuky 46 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento recept si založte pro případy, kdy ve večerním rozmaru slíbíte ke snídani domácí lívanečky, načež ráno zjistíte, že se vám silně nedostává času. Trn z paty vám vytrhne prášek do pečiva, který sice vnáší do jídla pachuť, tu však umí zamaskovat jogurt.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 6 g
půl sáčku
150 g
bílý jogurt 1 kelímek
mléko 350 ml
vejce 2 ks
olej
pár kapek, na smažení

Postup

1

Do misky odvažte mouku, přisypte prášek do pečiva a promíchejte metličkou. Tím se mouka zároveň nakypří, takže ji vlastně ani nemusíte prosívat.

2

Nechte rozpustit máslo. Ve druhé misce smíchejte jogurt, mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Tuto tekutou směs nalijte k mouce a metličkou (opět) krátce promíchejte. Neřešte, že v mouce zůstaly žmolky, všechny se beze zbytku na pánvičce ztratí. Stačí pár tahů, jen co by se veškerá mouka namočila, a dál pečlivé rozmíchání neřešte. Šetřete síly.

3

Rozehřejte velkou, nejlépe nepřilnavou pánev. Jakmile je horká, potřete ji trochou oleje. Malou naběračkou na ni přeneste trochu těsta a vypouklou stranou téže naběračky rozetřete na velikost 6-7 cm. Tak pokračujte, až zaplníte celou pánev malými lívanečky. Nyní můžete pozorovat, jak se těsto trochu nafukuje a vznikají v něm bublinky, které posléze na povrchu praskají. Jakmile spatříte tyhle minikrátery, je čas na podebrání a otočení lívanečku a bleskové dopečení i na druhé straně. Až zezlátne na otočené straně, vyjměte ho ven.

4

Pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto (získáte 30-40 malých lívanečků). Podávejte s výběrem džemů a zavařenin z vaší lednice. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč