Zapečená kaše s borůvkami a broskvemi

Zapečená kaše s borůvkami a broskvemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečená kaše s borůvkami a broskvemi

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1321 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 163 g
Tuky 58 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovoce do kaše můžete libovolně obměňovat podle sezony. Dobrá je kombinace ostružin a hrušek, případně jablek nebo malin a švestek. Do vloček můžete přidat oblíbené mleté koření – třeba skořici nebo vanilku.

Suroviny

máslo 2.5 PL
rozpuštěné
ovesné vločky 120 g
konopné semínko 1 PL
loupané
broskve 2 ks
pevné, nakrájené na měsíčky
mražené borůvky 80 g
nebo čerstvé
mléko 420 ml
javorový sirup 40 ml
mandle 1 hrst
nahrubo nasekané
jogurt
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Ohnivzdornou pánvičku nebo jinou vhodnou nádobu o obsahu 1 litr vymažte částí rozpuštěného másla. Do vymazané pánve vysypte polovinu vloček a posypte je troškou konopných a lněných semínek. Vrstvu vloček a semínek poklaďte polovinou broskví a borůvek. Postup zopakujte se zbytkem vloček a semínek a navrch naskládejte ovoce.

2

V mléce rozmíchejte javorový sirup, vlijte na vločky a navrch pokapejte zbylým máslem. Přemístěte do trouby a pečte 30 minut, až vločky nasáknou všechnu tekutinu. Navrch nasypte mandle a nechte ještě 10 minut zapékat, až broskve trochu zkaramelizují.

3

Podávejte teplé, doplněné hustým bílým jogurtem (my jsme použili kupovaný vanilkový). Neochucený bílý jogurt můžete osladit trochou medu a ozdobit dalšími sekanými mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit