0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečená kaše s borůvkami a broskvemi

Zapečená kaše s borůvkami a broskvemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečená kaše s borůvkami a broskvemi

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1321 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 163 g
Tuky 58 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovoce do kaše můžete libovolně obměňovat podle sezony. Dobrá je kombinace ostružin a hrušek, případně jablek nebo malin a švestek. Do vloček můžete přidat oblíbené mleté koření – třeba skořici nebo vanilku.

Suroviny

máslo 2.5 PL
rozpuštěné
ovesné vločky 120 g
konopné semínko 1 PL
loupané
broskve 2 ks
pevné, nakrájené na měsíčky
mražené borůvky 80 g
nebo čerstvé
mléko 420 ml
javorový sirup 40 ml
mandle 1 hrst
nahrubo nasekané
jogurt
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Ohnivzdornou pánvičku nebo jinou vhodnou nádobu o obsahu 1 litr vymažte částí rozpuštěného másla. Do vymazané pánve vysypte polovinu vloček a posypte je troškou konopných a lněných semínek. Vrstvu vloček a semínek poklaďte polovinou broskví a borůvek. Postup zopakujte se zbytkem vloček a semínek a navrch naskládejte ovoce.

2

V mléce rozmíchejte javorový sirup, vlijte na vločky a navrch pokapejte zbylým máslem. Přemístěte do trouby a pečte 30 minut, až vločky nasáknou všechnu tekutinu. Navrch nasypte mandle a nechte ještě 10 minut zapékat, až broskve trochu zkaramelizují.

3

Podávejte teplé, doplněné hustým bílým jogurtem (my jsme použili kupovaný vanilkový). Neochucený bílý jogurt můžete osladit trochou medu a ozdobit dalšími sekanými mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit