0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jednoduchý rebarborový koláč se sněhem

Jednoduchý rebarborový koláč se sněhem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4900 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 778 g
Tuky 164 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mléko 330 ml
krupice 3 PL
cukr 200 g
máslo 70 g
mouka pšeničná polohrubá 310 g
vejce 1 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
rebarbora 300 g
skořice 1 ČL
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 150 g
cukr 150 g
máslo 100 g

Postup

1

Uvaříme krupicovou kaši z 1/3 l mléka, 3 lžic krupice, 1 lžíce cukru, necháme vychladnout.

2

Připravíme těsto ze: 70 g cukru, 70 g másla, 210 g polohrubé mouky, 1 žloutku, 1 prášku do pečiva (bude-li potřeba, přidáme trochu mléka).

3

300 g rebarbory oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme se 100 g cukru a 1 lžičkou skořice.

4

Připravíme drobenku ze 150 g hrubé mouky, 150 g cukru a 100 g másla.

5

Těsto přemístíme do vymaštěné formy, na těsto rozetřeme krupicovou kaši, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou.

6

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160/140 stupňů. Těsně před dopečením koláč potřeme sněhem z bílku a 1 lžičky cukru. Necháme dopéct. Sníh krásně zrůžoví. Spojení krupicové kaše a rebarbory je výborné. Koláč nejlépe chutná vychlazený.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 

 

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč