Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý rebarborový koláč se sněhem

Jednoduchý rebarborový koláč se sněhem

Hodnocení receptu
1.7/5 Počet hodnocení: 119
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4900 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 778 g
Tuky 164 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Suroviny

mléko 330 ml
cukr 200 g
vejce 1 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 150 g
cukr 150 g
máslo 100 g

Postup

1

Uvaříme krupicovou kaši z 1/3 l mléka, 3 lžic krupice, 1 lžíce cukru, necháme vychladnout.

2

Připravíme těsto ze: 70 g cukru, 70 g másla, 210 g polohrubé mouky, 1 žloutku, 1 prášku do pečiva (bude-li potřeba, přidáme trochu mléka).

3

300 g rebarbory oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme se 100 g cukru a 1 lžičkou skořice.

4

Připravíme drobenku ze 150 g hrubé mouky, 150 g cukru a 100 g másla.

5

Těsto přemístíme do vymaštěné formy, na těsto rozetřeme krupicovou kaši, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou.

6

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160/140 stupňů. Těsně před dopečením koláč potřeme sněhem z bílku a 1 lžičky cukru. Necháme dopéct. Sníh krásně zrůžoví. Spojení krupicové kaše a rebarbory je výborné. Koláč nejlépe chutná vychlazený.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 

 

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč