Náš tip: Jak na rebarboru?
Postup
Uvaříme krupicovou kaši z 1/3 l mléka, 3 lžic krupice, 1 lžíce cukru, necháme vychladnout.
Připravíme těsto ze: 70 g cukru, 70 g másla, 210 g polohrubé mouky, 1 žloutku, 1 prášku do pečiva (bude-li potřeba, přidáme trochu mléka).
300 g rebarbory oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme se 100 g cukru a 1 lžičkou skořice.
Připravíme drobenku ze 150 g hrubé mouky, 150 g cukru a 100 g másla.
Těsto přemístíme do vymaštěné formy, na těsto rozetřeme krupicovou kaši, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160/140 stupňů. Těsně před dopečením koláč potřeme sněhem z bílku a 1 lžičky cukru. Necháme dopéct. Sníh krásně zrůžoví. Spojení krupicové kaše a rebarbory je výborné. Koláč nejlépe chutná vychlazený.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com