Co může být lepšího než čokoládový dezert? Čokoládový dezert s kapkou luxusního alkoholu!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180/160°C. Do mísy dejte datle, přilijte 250ml vroucí vody a přidejte sodu. Nechte 5 minut stát. Pak sceďte (scezenou vodu uchovejte), datle přendejte do robotu, přidejte máslo a cukr a rozmixujte. Přidejte vejce, přisypte mouku a kypřicí prášek a pár pulzy vypracujte těsto (je-li příliš husté, můžete ho rozředit trochou odložené vody). Ale pozor, nepřešlehejte je!
2 Dvanáct formiček na muffiny (à 125ml) vyložte papírovými košíčky a rozdělte do nich připra- vené těsto (cca do 3/4 košíčku). Pečte 20–25 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte na mřížce vychladnout.
3 Na kandované ořechy dejte na plech vyložený pečicím papírem ořechy, cukr, sůl a pokapejte je bourbonem. Rozprostřete a pečte 14–16 minut dozlatova. Nechte vychladnout a pak nasekejte nahrubo.
4 Na polevu dejte do rendlíku čokoládu a smetanu a na mírném ohni míchejte, až se rozpustí. Pak vmíchejte bourbon a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ozdobně naneste na muffiny, posypte ořechy a nechte zatuhnout.