Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Datlové cupcaky s bourbonem & kandovanými ořechy

Datlové cupcaky s bourbonem & kandovanými ořechy

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5234 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 502 g
Tuky 308 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co může být lepšího než čokoládový dezert? Čokoládový dezert s kapkou luxusního alkoholu!

Suroviny

datle 250 g
vypeckované, nasekané
máslo 100 g
nasekané
třtinový cukr 100 g
tmavý
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
Na ořechy
sůl vločková 1,5 PL
tmavá čokoláda 150 g
nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 180/160°C. Do mísy dejte datle, přilijte 250ml vroucí vody a přidejte sodu. Nechte 5 minut stát. Pak sceďte (scezenou vodu uchovejte), datle přendejte do robotu, přidejte máslo a cukr a rozmixujte. Přidejte vejce, přisypte mouku a kypřicí prášek a pár pulzy vypracujte těsto (je-li příliš husté, můžete ho rozředit trochou odložené vody). Ale pozor, nepřešlehejte je!

2

Dvanáct formiček na muffiny (à 125ml) vyložte papírovými košíčky a rozdělte do nich připra- vené těsto (cca do 3/4 košíčku). Pečte 20–25 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte na mřížce vychladnout.

3

Na kandované ořechy dejte na plech vyložený pečicím papírem ořechy, cukr, sůl a pokapejte je bourbonem. Rozprostřete a pečte 14–16 minut dozlatova. Nechte vychladnout a pak nasekejte nahrubo.

4

Na polevu dejte do rendlíku čokoládu a smetanu a na mírném ohni míchejte, až se rozpustí. Pak vmíchejte bourbon a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ozdobně naneste na muffiny, posypte ořechy a nechte zatuhnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín