0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Datlové cupcaky s bourbonem & kandovanými ořechy

Datlové cupcaky s bourbonem & kandovanými ořechy

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5234 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 502 g
Tuky 308 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co může být lepšího než čokoládový dezert? Čokoládový dezert s kapkou luxusního alkoholu!

Suroviny

datle 250 g
vypeckované, nasekané
jedlá soda 1 ČL
máslo 100 g
nasekané
třtinový cukr 100 g
tmavý
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 180 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
Na ořechy
vlašské ořechy 150 g
krupicový cukr 110 g
sůl vločková 1,5 PL
bourbon 1 PL
tmavá čokoláda 150 g
nasekaná
smetana ke šlehání 125 ml
33%
bourbon 1 PL

1 Troubu předehřejte na 180/160°C. Do mísy dejte datle, přilijte 250ml vroucí vody a přidejte sodu. Nechte 5 minut stát. Pak sceďte (scezenou vodu uchovejte), datle přendejte do robotu, přidejte máslo a cukr a rozmixujte. Přidejte vejce, přisypte mouku a kypřicí prášek a pár pulzy vypracujte těsto (je-li příliš husté, můžete ho rozředit trochou odložené vody). Ale pozor, nepřešlehejte je!

2 Dvanáct formiček na muffiny (à 125ml) vyložte papírovými košíčky a rozdělte do nich připra- vené těsto (cca do 3/4 košíčku). Pečte 20–25 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte na mřížce vychladnout.

3 Na kandované ořechy dejte na plech vyložený pečicím papírem ořechy, cukr, sůl a pokapejte je bourbonem. Rozprostřete a pečte 14–16 minut dozlatova. Nechte vychladnout a pak nasekejte nahrubo.

4 Na polevu dejte do rendlíku čokoládu a smetanu a na mírném ohni míchejte, až se rozpustí. Pak vmíchejte bourbon a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ozdobně naneste na muffiny, posypte ořechy a nechte zatuhnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč