0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč se švestkami, marcipánem a mandlemi

Koláč se švestkami, marcipánem a mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč se švestkami, marcipánem a mandlemi

3.3/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4786 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 314 g
Tuky 331 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč můžete ozdobit polevou. Utřete lžíci citronové šťávy a 60 g moučkového cukru a zdobte podle fantazie – polevu můžete jednoduše rozetřít nebo jí naplnit cukrářský sáček a vytvářet libovolné ornamenty.

Suroviny

máslo 200 g
změklé + na vymazání formy
třtinový cukr 100 g
vejce 4 ks
velká
mouka pšeničná hladká 100 g
+ na obalení švestek
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mandle loupané 130 g
mleté
lískové oříšky 50 g
nasekané
na kostičky
odpeckované

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Vymažte čtvercovou formu o hraně 23 cm a hloubce 5 cm a vyložte ji pečicím papírem.

2 V míse šlehejte máslo s cukrem, až zesvětlá a nabude. Pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Přidejte mouku s kypřicím práškem a mleté mandle, promíchejte a přidejte lískové oříšky i marcipán.

3 Švestky poprašte hladkou moukou. Těsto dejte do formy a posypte švestkami. Pečte 50 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou.

4 Nechte trochu zchladnout, pak koláč vyjměte z formy a nechte ho stát na mřížce do úplného vychladnutí.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Komentáře

Veronika Drimlová

A kam s novým webem zmizely z ingrediencí mleté mandle a lískové oříšky?

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč