Koláč můžete ozdobit polevou. Utřete lžíci citronové šťávy a 60 g moučkového cukru a zdobte podle fantazie – polevu můžete jednoduše rozetřít nebo jí naplnit cukrářský sáček a vytvářet libovolné ornamenty.
1 Troubu předehřejte na 170 °C. Vymažte čtvercovou formu o hraně 23 cm a hloubce 5 cm a vyložte ji pečicím papírem.
2 V míse šlehejte máslo s cukrem, až zesvětlá a nabude. Pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Přidejte mouku s kypřicím práškem a mleté mandle, promíchejte a přidejte lískové oříšky i marcipán.
3 Švestky poprašte hladkou moukou. Těsto dejte do formy a posypte švestkami. Pečte 50 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou.
4 Nechte trochu zchladnout, pak koláč vyjměte z formy a nechte ho stát na mřížce do úplného vychladnutí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ovoce do trouby i do sklenice(6 receptů)
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů)
Komentáře
Veronika Drimlová
23.07.2014 08:51
A kam s novým webem zmizely z
A kam s novým webem zmizely z ingrediencí mleté mandle a lískové oříšky?