0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč se švestkami, marcipánem a mandlemi

Koláč se švestkami, marcipánem a mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč se švestkami, marcipánem a mandlemi

3.4 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4786 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 314 g
Tuky 331 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč můžete ozdobit polevou. Utřete lžíci citronové šťávy a 60 g moučkového cukru a zdobte podle fantazie – polevu můžete jednoduše rozetřít nebo jí naplnit cukrářský sáček a vytvářet libovolné ornamenty.

Suroviny

máslo 200 g
změklé + na vymazání formy
třtinový cukr 100 g
vejce 4 ks
velká
mouka pšeničná hladká 100 g
+ na obalení švestek
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mandle loupané 130 g
mleté
lískové oříšky 50 g
nasekané
marcipán 120 g
na kostičky
švestky 500 g
odpeckované

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Vymažte čtvercovou formu o hraně 23 cm a hloubce 5 cm a vyložte ji pečicím papírem.

2 V míse šlehejte máslo s cukrem, až zesvětlá a nabude. Pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Přidejte mouku s kypřicím práškem a mleté mandle, promíchejte a přidejte lískové oříšky i marcipán.

3 Švestky poprašte hladkou moukou. Těsto dejte do formy a posypte švestkami. Pečte 50 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou.

4 Nechte trochu zchladnout, pak koláč vyjměte z formy a nechte ho stát na mřížce do úplného vychladnutí.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Komentáře

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit