Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč se švestkami, marcipánem a mandlemi
Koláč se švestkami, marcipánem a mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč se švestkami, marcipánem a mandlemi

3.4/5 Počet hodnocení: 29
Více než hodinu Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4786 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 314 g
Tuky 331 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč můžete ozdobit polevou. Utřete lžíci citronové šťávy a 60 g moučkového cukru a zdobte podle fantazie – polevu můžete jednoduše rozetřít nebo jí naplnit cukrářský sáček a vytvářet libovolné ornamenty.

Suroviny

máslo 200 g
změklé + na vymazání formy
třtinový cukr 100 g
vejce 4 ks
velká
+ na obalení švestek
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mleté
lískové oříšky 50 g
nasekané
na kostičky
odpeckované

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Vymažte čtvercovou formu o hraně 23 cm a hloubce 5 cm a vyložte ji pečicím papírem.

2

V míse šlehejte máslo s cukrem, až zesvětlá a nabude. Pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Přidejte mouku s kypřicím práškem a mleté mandle, promíchejte a přidejte lískové oříšky i marcipán.

3

Švestky poprašte hladkou moukou. Těsto dejte do formy a posypte švestkami. Pečte 50 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou.

4

Nechte trochu zchladnout, pak koláč vyjměte z formy a nechte ho stát na mřížce do úplného vychladnutí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Komentáře

23.07.2014 08:51

A kam s novým webem zmizely z ingrediencí mleté mandle a lískové oříšky?

Apetit magazín