Koláč můžete ozdobit polevou. Utřete lžíci citronové šťávy a 60 g moučkového cukru a zdobte podle fantazie – polevu můžete jednoduše rozetřít nebo jí naplnit cukrářský sáček a vytvářet libovolné ornamenty.
Suroviny
máslo
200
g
změklé + na vymazání formy
třtinový cukr
100
g
vejce
4
ks
velká
mouka pšeničná hladká
100
g
+ na obalení švestek
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
mandle loupané
130
g
mleté
lískové oříšky
50
g
nasekané
marcipán
120
g
na kostičky
švestky
500
g
odpeckované
Postup
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Vymažte čtvercovou formu o hraně 23 cm a hloubce 5 cm a vyložte ji pečicím papírem.
2
V míse šlehejte máslo s cukrem, až zesvětlá a nabude. Pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Přidejte mouku s kypřicím práškem a mleté mandle, promíchejte a přidejte lískové oříšky i marcipán.
3
Švestky poprašte hladkou moukou. Těsto dejte do formy a posypte švestkami. Pečte 50 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou.
4
Nechte trochu zchladnout, pak koláč vyjměte z formy a nechte ho stát na mřížce do úplného vychladnutí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ovoce do trouby i do sklenice(6 receptů )
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )
Komentáře
A kam s novým webem zmizely z ingrediencí mleté mandle a lískové oříšky?