0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Třešňové taštičky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Snadné Na 9 taštiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2494 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 313 g
Tuky 116 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Padnou vám do ruky!

Suroviny

listové těsto 400 g
mouka pšeničná hladká
na poprášení
bílek 1 ks
prošlehaný s jednou lžící vody
krystalový cukr 2 PL
třtinový
Na náplň
třešně 500 g
odpeckované
citronová štáva 2 ČL
škrob 1 PL
krupicový cukr 50 g
vanilkový extrakt 1 ČL
ovocná pálenka 1 PL
třešňová

1 Na náplň promíchejte třešně s citronovou šťávou a dejte stranou. V misce smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi studené vody. V rendlíku na mírném ohni zahřívejte cukr do rozpuštění, zvyšte plamen a bez míchání rozehřejte na tmavý karamel. Ztlumte a přidejte třešně, vanilkový extrakt a pálenku. Zpočátku to bude vypadat, že se s karamelem nepromísí, ale až třešně pustí šťávu, půjde to. Až se karamel rozpustí, při- dejte za stálého míchání škrobovou směs. Vzniklý sirup by měl ulpívat na lžíci. Nechte vychladnout.

2 Rozválejte těsto na pomoučněné pracovní ploše na plát 45x39 cm a nakrájejte ho na 9 obdélníků (15x13 cm). Okraje každého plátu potřete bílkem prošlehaným s vodou. Ke kratší straně každého plátu dejte 3 lžíce třešňové náplně, volné těsto přes ni přehněte a okraje přitiskněte.

3 Rozložte taštičky na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je bílkem a posypte cukrem. Ostrým nožem udělejte do těsta 3 šikmé zářezy, aby mohla unikat pára. Dejte na 30 minut chladit. Troubu předehřejte na 190 °C.

4 Pečte taštičky 30–40 minut dozlatova. Nechte 10 minut chladnout na plechu a pak přeneste na mřížku, aby vychladly úplně.

NĚCO NAVÍC
Listové těsto připravené s pravým máslem koupíte mražené  v Marks&Spencer.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Komentáře

Andrea Přerovská

Chutnají skvěle a mizí pod rukama :-).
Lze dělat i v zimě z mražených třešní nebo využít jiné ovoce. Skvělá je i varianta jablečná. Namísto třešní použít na malé kostičky pokrájená oloupaná jablíčka ochutit mletou skořicí.
Připomínka jen k době pečení - spíš budete péct kratší dobu (cca 25min).

Apetit magazín

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...

Obchod Apetit