Třešňové taštičky

Třešňové taštičky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (24)
Do 30 minut Na 9 taštiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2341 kcal
Bílkoviny 35 g
Cukr 283 g
Tuky 116 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Padnou vám do ruky!

Suroviny

listové těsto 400 g
mouka pšeničná hladká
na poprášení
bílek 1 ks
prošlehaný s jednou lžící vody
2 PL
krystalový třtinový cukr
Na náplň
třešně 500 g
odpeckované
citronová štáva 2 ČL
škrob 1 PL
krupicový cukr 50 g
vanilkový extrakt 1 ČL
1 PL
třešňová pálenka

1 Na náplň promíchejte třešně s citronovou šťávou a dejte stranou. V misce smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi studené vody. V rendlíku na mírném ohni zahřívejte cukr do rozpuštění, zvyšte plamen a bez míchání rozehřejte na tmavý karamel. Ztlumte a přidejte třešně, vanilkový extrakt a pálenku. Zpočátku to bude vypadat, že se s karamelem nepromísí, ale až třešně pustí šťávu, půjde to. Až se karamel rozpustí, při- dejte za stálého míchání škrobovou směs. Vzniklý sirup by měl ulpívat na lžíci. Nechte vychladnout.

2 Rozválejte těsto na pomoučněné pracovní ploše na plát 45x39 cm a nakrájejte ho na 9 obdélníků (15x13 cm). Okraje každého plátu potřete bílkem prošlehaným s vodou. Ke kratší straně každého plátu dejte 3 lžíce třešňové náplně, volné těsto přes ni přehněte a okraje přitiskněte.

3 Rozložte taštičky na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je bílkem a posypte cukrem. Ostrým nožem udělejte do těsta 3 šikmé zářezy, aby mohla unikat pára. Dejte na 30 minut chladit. Troubu předehřejte na 190 °C.

4 Pečte taštičky 30–40 minut dozlatova. Nechte 10 minut chladnout na plechu a pak přeneste na mřížku, aby vychladly úplně.

NĚCO NAVÍC
Listové těsto připravené s pravým máslem koupíte mražené  v Marks&Spencer.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit