Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Třešňové taštičky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Snadné Na 9 taštiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2494 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 313 g
Tuky 116 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Padnou vám do ruky!

Suroviny

prošlehaný s jednou lžící vody
krystalový cukr 2 PL
třtinový
Na náplň
odpeckované
škrob 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
ovocná pálenka 1 PL
třešňová

Postup

1

Na náplň promíchejte třešně s citronovou šťávou a dejte stranou. V misce smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi studené vody. V rendlíku na mírném ohni zahřívejte cukr do rozpuštění, zvyšte plamen a bez míchání rozehřejte na tmavý karamel.

2

Ztlumte a přidejte třešně, vanilkový extrakt a pálenku. Zpočátku to bude vypadat, že se s karamelem nepromísí, ale až třešně pustí šťávu, půjde to.

3

Až se karamel rozpustí, při- dejte za stálého míchání škrobovou směs. Vzniklý sirup by měl ulpívat na lžíci. Nechte vychladnout.

4

Rozválejte těsto na pomoučněné pracovní ploše na plát 45x39 cm a nakrájejte ho na 9 obdélníků (15x13 cm). Okraje každého plátu potřete bílkem prošlehaným s vodou. Ke kratší straně každého plátu dejte 3 lžíce třešňové náplně, volné těsto přes ni přehněte a okraje přitiskněte.

5

Rozložte taštičky na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je bílkem a posypte cukrem. Ostrým nožem udělejte do těsta 3 šikmé zářezy, aby mohla unikat pára. Dejte na 30 minut chladit. Troubu předehřejte na 190 °C.

6

Pečte taštičky 30–40 minut dozlatova. Nechte 10 minut chladnout na plechu a pak přeneste na mřížku, aby vychladly úplně.

NĚCO NAVÍC
Listové těsto připravené s pravým máslem koupíte mražené  v Marks&Spencer.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Komentáře

08.02.2015 20:33

Chutnají skvěle a mizí pod rukama :-).
Lze dělat i v zimě z mražených třešní nebo využít jiné ovoce. Skvělá je i varianta jablečná. Namísto třešní použít na malé kostičky pokrájená oloupaná jablíčka ochutit mletou skořicí.
Připomínka jen k době pečení - spíš budete péct kratší dobu (cca 25min).

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...