Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zdravá a rychlá snídaně, která dodá energii na celé dopoledne: Zkuste vločkovou kaši přes noc, která se připraví skoro sama

Ovesná kaše ve skleničce
ZDROJ: micheile henderson/Unsplash
sdílet:

Ovesná kaše má v podání Lucky Kubrové úplně nový rozměr! Je libo vločky à la mrkvový dort, snickers nebo borůvkový koláč? Vydatnou, zdravou a bohatou snídani navíc připravíte za pouhých pár minut.

Zajímá vás, jak si připravit zdravou a rychlou snídani do pěti minut? Ovesné vločky se pro lepší stravitelnost doporučují povařit, což přidává snídani na časové náročnosti. Stejnou úlohu snadno splní namočení vloček přes noc.

  • Vločková kaše přes noc je ideální variantou nutričně vyvážené snídaně, zároveň ukojí chuť na sladké.
  • Vychutnat si ji můžete jak doma s rodinou, tak skleničku s vločkami přibalit do práce nebo na cestyl. Zkrátka jak vám časové možnosti a okolnosti dovolí.
  • Vločková kaše přes noc je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí dopřát vyvážený jídelníček bez časové náročnosti.

Možná už znáte naše recepty na Bircher müsli nebo fermentované vločky, ve kterých hrají namočené vločky hlavní roli. Finalistka soutěže MasterChef roku 2016 Lucie Kubrová pozvedla vločkovou kaši ještě výše o chuť mrkvového dortu, snickers a borůvkového koláče. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte je všechny!

Skryt pre seznam

Základ vločkové kaše přes noc

Všechny tři varianty vločkové kaše spojuje stejný základ, který si snadno zapamatujete a můžete zkoušet nové variace dle vlastní chuti. Základ vločkové kaše přes noc tvoří:

  • ⅓ hrnku mělněných ovesných vloček
  • ¼ hrnku mléka či rostlinného nápoje
  • 2 lžíce řeckého či rostlinného jogurtu
  • 1 PL chia semínek

Níže najdete inspiraci, jak základ obohatit. Po přidání všech ingrediencí sklenici uzavřete a dejte na noc do lednice. Ráno už si jen vychutnejte lahodnou a vyváženou snídani, která vám dodá energii na celé dopoledne. 

Vločky à la mrkvový dort

K výše uvedenému základu přidejte ,1 na hrubo nastrouhanou mrkev, hrst pekanových ořechů, špetku skořice a 1 – 2 lžíce javorového sirupu.

Banánové vločky s pekanovými ořechy

Na připravený základ do skleničky naskládejte 1 banán nakrájený na kolečka, 1 lžíci burákového másla, 1 lžíce medu a 2 lžíce vlašských ořechů nasekaných na hrubo.

Borůvkové vločky s mandlemi

K základu přidejte 1 hrst čerstvých borůvek, 1 lžíci borůvkového džemu, pár kapek vanilkového extraktu, špetku citronové kůry, špetku soli a 2 lžíci loupaných mandlí. 

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín