Overnight oats neboli ovesná kaše přes noc je skvělým způsobem, jak ráno ušetřit čas a zdravě si pochutnat. Kaši totiž jednoduše připravíte večer a ráno pouze vyndáte z lednice a můžete rovnou snídat. Vyvážená snídaně s ovesnými vločkami, jogurtem, čerstvým ovocem, chia semínky a oříšky nezatíží vaše trávení a doslova vás nabije energií. Pro inspiraci pro vás naše kolegyně Lucka Králová sestavila hned 3 verze: ovesnou kaši přes noc à la mrkvový dort, s banánem a ořechy a à la borůvkový koláč.
Suroviny
Na společný základ (na 1 porci)
ovesné vločky
⅓
hrnku
jemné
mléko
¼
hrnku
může být i rostlinné
jogurt řeckého typu
2
PL
lze použít i rostlinnou variantu
chia semínka
1
PL
Na ovesnou kaši à la mrkvový dort
mrkev
¼
hrnku
nahrubo nastrouhaná (cca 1 malý kus)
pekanové ořechy
2
PL
nalámané (cca 1 hrst)
skořice
1
špetka
mletá
javorový sirup
2
PL
Na ovesnou kaši přes noc s banány a ořechy
banány
1
ks
na kolečka
arašídové máslo
1
PL
med
1
PL
vlašské ořechy
2
PL
nalámané nebo nasekané (cca 1 hrst)
Na ovesnou kaši přes noc à la borůvkový koláč
borůvky
¼
hrnku
(cca 1 hrst)
borůvkový džem
1
PL
vanilkový extrakt
¼
ČL
(pár kapek)
citronová kůra
1
špetka
najemno nastrouhaná
sůl
1
špetka
mandle loupané
2
PL
mohou být i neloupané (cca 1 hrst)
Postup
1
Do misky nebo velké zavařovací sklenice dejte všechny suroviny ze společného základu a zvolené verze ovesné kaše přes noc. Dobře promíchejte a uložte na noc do lednice. Ráno vyndejte z lednice a podávejte.