Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4027 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 939 g
Tuky 2 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Postup

1

Borůvky důkladně probereme a několikrát propereme v čisté vodě. Ovoce necháme okapat.

2

Borůvky dáme do hrnce a přidáme k nim nakrájené hrušky. Podlijeme trochou vody a dáme vařit. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut.

3

Do borůvkového základu přimíchám Gelfix smíchaný se 2 lžícemi krupicového cukru.

4

Vaříme společně dalších 5 minut. Potom přidáme zbylý cukr a vaříme do zhoustnutí.

5

Uvařený, ještě horký džem naplníme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...