0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Borůvkový džem s hruškami

Borůvkový džem s hruškami

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4027 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 939 g
Tuky 2 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

borůvky 1 kg
hruška 2 ks
citronová štáva 2 PL
Gelfix 1 bal
krupicový cukr 800 g

Postup

1

Borůvky důkladně probereme a několikrát propereme v čisté vodě. Ovoce necháme okapat.

2

Borůvky dáme do hrnce a přidáme k nim nakrájené hrušky. Podlijeme trochou vody a dáme vařit. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut.

3

Do borůvkového základu přimíchám Gelfix smíchaný se 2 lžícemi krupicového cukru.

4

Vaříme společně dalších 5 minut. Potom přidáme zbylý cukr a vaříme do zhoustnutí.

5

Uvařený, ještě horký džem naplníme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit