0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4027 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 939 g
Tuky 2 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

citronová šťáva 2 PL
Gelfix 1 bal
krupicový cukr 800 g

Postup

1

Borůvky důkladně probereme a několikrát propereme v čisté vodě. Ovoce necháme okapat.

2

Borůvky dáme do hrnce a přidáme k nim nakrájené hrušky. Podlijeme trochou vody a dáme vařit. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut.

3

Do borůvkového základu přimíchám Gelfix smíchaný se 2 lžícemi krupicového cukru.

4

Vaříme společně dalších 5 minut. Potom přidáme zbylý cukr a vaříme do zhoustnutí.

5

Uvařený, ještě horký džem naplníme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...