Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak vyvážit chuť

Jak vyvážit chuť

Když jídlo přesolíte, přesladíte nebo překořeníte, často se už nedá nic dělat. V mírnějších případech však můžete škodu alespoň zamaskovat přidáním ingredience z opačného chuťového spektra.
13. 8. 2008 | Autor: redakce Apetitu
Příklady:
Přesolené = přidejte kyselé nebo sladké (ocet; citronovou, limetovou šťávu; nesolená /!/ rajčata z plechovky; cukr, med nebo javorový sirup).

Přeslazené = přidejte kyselé nebo aromatické (ocet nebo citronovou šťávu; sekané čerstvé bylinky; špetku mletého chilli; do sladkých jídel: trochu hořkého likéru nebo instantní kávy).

Překořeněné či překyselené = přidejte tuk nebo sladidlo (máslo, smetana, zakysaná smetana, sýr, olivový olej; cukr, med nebo javorový sirup)
REKLAMA

Přidat komentář