Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Ohnivé chilli papričky

Ohnivé chilli papričky

Různobarevné, a hlavně pořádně pálivé papričky získaly oblibu kuchařů z celého světa. Najdete je v mexických tortillách, na stolech španělských tapas barů i ve spoustě asijských jídel. Vychutnejte si pikantní vaření i vy. Jídla s chilli papričkami jsou hřejivá jako slunce v zemích, odkud pocházejí.
17. 1. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Oheň na talíři


Krev vám rozproudí thajská nudlová polévka s lososem, její palčivost zjemní kokosové mléko. Papričky sluší i Itálii. Špagety aglio e olio (tedy s česnekem a olivovým olejem) patří k základním pilířům italské kuchyně. Tato jednoduchá úprava těstovin jistě zdomácní i na vašem stole. Na vydatné chilli con carne potřebujete jen jeden hrnec a spoustu hovězího masa a chilli. Podávejte s kukuřičnými plackami tortillami.

Zchlaďte to


Neodhadli jste množství chilli papriček v jídle a teď vám hoří ústa? Nesnažte se požár uhasit tekutinami, tentokrát nefungují. Pomůže vám jogurt (či jiné mléčné výrobky krémové konzistence). Nebo zkuste pálivost zajíst kouskem pečiva. Pro příště si pamatujte, že ačkoli mají papričky různou sílu, výslednou pálivost pokrmu můžete ovlivnit už při přípravě. Většina ostrosti se skrývá v semínkách a bílém žebrování, na kterém drží.

Připravila Jana Kopřivová

Související

Scovilleova stupnice: měření pekelné pálivosti

Někdo to rád ostré! A co jednomu připadá lehce pikantní, jinému zažehne v ústech oheň. Vnímání chuti je individuální,...

Jak správně pracovat s chilli papričkami?

Každý z vás už jistě někdy zažil nežádoucí pálivost v oblasti rukou nebo dokonce očí při práci s chilli papričkami. Dá...

Jak pěstovat čerstvé bylinky i v zimě?

V létě najdeme čerstvé bylinky na každém kroku, máme jich plné balkóny a zahrádky. V zimě je všemu jinak. Většinou se...

Jak zachránit příliš pálivé jídlo

Vzhledem k množství druhů a stupni pálivosti chilli papriček se může snadno stát, že místo ideálně pikantního sousta...

Přidat komentář