Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

4× pečené kuře pro jarní víkend

pečené kuře
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pečené kuře je nejoblíbenější české jídlo. Redaktorka Katka Švejdová pro vás našla a ochutnala čtyři nejlepší recepty! Vyberte si některý z nich, hravě tak vyřešíte víkendový oběd.

Čtyřikrát jinak

Kuřátka s jarními bylinkami si vás podmaní lákavou vůní. Mascarpone v kombinaci s kerblíkem, petrželovou natí a bazalkou zajistí, aby se maso nevysušilo. Zeleninovou přílohu si připravíte v jednom pekáči – kuřata se pečou na pórku.

Jarní kuřátka plněná malinami vám možná budou znít podivně. Dejte jim šanci. Ovoce spolu s sherry a tymiánem vytvoří příjemně pikantní omáčku. S křupavou bagetou a jednoduchým listovým salátem skvělá volba pro pozdní sobotní oběd.

Česnekové kuře s rozmarýnem a pancettou je díky bylinkovému máslu krásně šťavnaté. Citronová kůra mu dodá svěží odpich. Spolu s bramborami pečenými na víně chutná báječně.

Kuře pěti vůní je – jak už to u jídel inspirovaných Asií bývá – výrazné a pikantní. Kromě nezvyklých kombinací vůní pro vás nejspíš bude novinkou také kaše ze sladkých brambor a cukrový hrášek s chilli papričkami jako příloha.

S čím podávat

K pečenému kuřeti se nejlépe hodí naprostá klasika – šťouchané brambory s osmaženou cibulkou, brambory na bylinkách pečené v troubě (s křupavou slupkou a měkkým středem) nebo jednoduše uvařené brambory s bylinkovým máslem.

Chcete-li, doplňte kuře také lehkým listovým salátem. Využijte i méně obvyklé druhy zelených listů, například čekanku, štěrbák nebo mangold. Salát ochuťte jednoduchou zálivkou vinaigrette z prošlehaného olivového oleje, balzamikového octa, dochutit ji můžete špetkou soli, čerstvě mletým pepřem a nasekanými jarními bylinkami (třeba řeřichou nebo pažitkou) i kvítky (sedmikráska). Zajímavá je také nasládlá varianta zálivky vinaigrette s medem.

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč