0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

4× pečené kuře pro jarní víkend

pečené kuře
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pečené kuře je nejoblíbenější české jídlo. Redaktorka Katka Švejdová pro vás našla a ochutnala čtyři nejlepší recepty! Vyberte si některý z nich, hravě tak vyřešíte víkendový oběd.

Čtyřikrát jinak

Kuřátka s jarními bylinkami si vás podmaní lákavou vůní. Mascarpone v kombinaci s kerblíkem, petrželovou natí a bazalkou zajistí, aby se maso nevysušilo. Zeleninovou přílohu si připravíte v jednom pekáči – kuřata se pečou na pórku.

Jarní kuřátka plněná malinami vám možná budou znít podivně. Dejte jim šanci. Ovoce spolu s sherry a tymiánem vytvoří příjemně pikantní omáčku. S křupavou bagetou a jednoduchým listovým salátem skvělá volba pro pozdní sobotní oběd.

Česnekové kuře s rozmarýnem a pancettou je díky bylinkovému máslu krásně šťavnaté. Citronová kůra mu dodá svěží odpich. Spolu s bramborami pečenými na víně chutná báječně.

Kuře pěti vůní je – jak už to u jídel inspirovaných Asií bývá – výrazné a pikantní. Kromě nezvyklých kombinací vůní pro vás nejspíš bude novinkou také kaše ze sladkých brambor a cukrový hrášek s chilli papričkami jako příloha.

S čím podávat

K pečenému kuřeti se nejlépe hodí naprostá klasika – šťouchané brambory s osmaženou cibulkou, brambory na bylinkách pečené v troubě (s křupavou slupkou a měkkým středem) nebo jednoduše uvařené brambory s bylinkovým máslem.

Chcete-li, doplňte kuře také lehkým listovým salátem. Využijte i méně obvyklé druhy zelených listů, například čekanku, štěrbák nebo mangold. Salát ochuťte jednoduchou zálivkou vinaigrette z prošlehaného olivového oleje, balzamikového octa, dochutit ji můžete špetkou soli, čerstvě mletým pepřem a nasekanými jarními bylinkami (třeba řeřichou nebo pažitkou) i kvítky (sedmikráska). Zajímavá je také nasládlá varianta zálivky vinaigrette s medem.

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč