Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Seriál o mase: hovězí žebra

Seriál o mase: hovězí žebra

Američané je milují a připravují na grilu v létě i v zimě, u nás zatím zůstávají skrytým pokladem řeznictví. Je načase objevit jejich báječnou chuť!
27. 6. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Hovězí žebra jsou za pleckem, maso pod nimi je hrudí. Maso na žebrech je poměrně tuhé, ale díky krátkým svalovým vláknům a silné chuti má slibný potenciál. Za pečlivou přípravu se vám odmění a stane se z nich nepřekonatelná lahůdka z grilu.

Proč je chtít?


  • Pro cenu. Hovězí žebra jsou považována za podřadné maso a stojí pár korun, protože málokdo ví, co s nimi. Díky našim receptům na ně však vyzrajete!
  • Pro chuť. Díky druhu masa a umístění mají hovězí žebra velmi silnou chuť. Znalci je proto oceňují víc než žebra vepřová.
  • Pro výjimečnost. Můžou se stát ozdobou vaší grilovací party. Že z grilu chutnají nejlíp, pochopili v USA a třeba i ve skvělé pražské restauraci Čestr. Tenhle trend rozhodně nepřehlédněte.

Podle šéfkuchaře Václava Friče jsou hovězí žebra nejdostupnější a nejlepší maso na polévku. Kromě vaření jim sluší i další úpravy. Báječná jsou pomalu pečená po asijsku, dušená v troubě na pivě, marinovaná přes noc v pikantní chilli omáčce i grilovaná se salátem.

Všechny potřebné informace, jak a kde koupit hovězí žebra, a dva vychytané letní recepty od šéfkuchaře najdete v červencovém Apetitu. V prodeji s nákupní taškou!


Fotogalerie: Seriál o mase: hovězí žebra

REKLAMA

Přidat komentář