0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: hovězí žebra

Seriál o mase: hovězí žebra
sdílet:
Američané je milují a připravují na grilu v létě i v zimě, u nás zatím zůstávají skrytým pokladem řeznictví. Je načase objevit jejich báječnou chuť!

Hovězí žebra jsou za pleckem, maso pod nimi je hrudí. Maso na žebrech je poměrně tuhé, ale díky krátkým svalovým vláknům a silné chuti má slibný potenciál. Za pečlivou přípravu se vám odmění a stane se z nich nepřekonatelná lahůdka z grilu.

Proč je chtít?


  • Pro cenu. Hovězí žebra jsou považována za podřadné maso a stojí pár korun, protože málokdo ví, co s nimi. Díky našim receptům na ně však vyzrajete!
  • Pro chuť. Díky druhu masa a umístění mají hovězí žebra velmi silnou chuť. Znalci je proto oceňují víc než žebra vepřová.
  • Pro výjimečnost. Můžou se stát ozdobou vaší grilovací party. Že z grilu chutnají nejlíp, pochopili v USA a třeba i ve skvělé pražské restauraci Čestr. Tenhle trend rozhodně nepřehlédněte.

Podle šéfkuchaře Václava Friče jsou hovězí žebra nejdostupnější a nejlepší maso na polévku. Kromě vaření jim sluší i další úpravy. Báječná jsou pomalu pečená po asijsku, dušená v troubě na pivě, marinovaná přes noc v pikantní chilli omáčce i grilovaná se salátem.

Všechny potřebné informace, jak a kde koupit hovězí žebra, a dva vychytané letní recepty od šéfkuchaře najdete v červencovém Apetitu. V prodeji s nákupní taškou!


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit