Seriál o mase: hovězí žebra

sdílet:
Američané je milují a připravují na grilu v létě i v zimě, u nás zatím zůstávají skrytým pokladem řeznictví. Je načase objevit jejich báječnou chuť!

Hovězí žebra jsou za pleckem, maso pod nimi je hrudí. Maso na žebrech je poměrně tuhé, ale díky krátkým svalovým vláknům a silné chuti má slibný potenciál. Za pečlivou přípravu se vám odmění a stane se z nich nepřekonatelná lahůdka z grilu.

Proč je chtít?


  • Pro cenu. Hovězí žebra jsou považována za podřadné maso a stojí pár korun, protože málokdo ví, co s nimi. Díky našim receptům na ně však vyzrajete!
  • Pro chuť. Díky druhu masa a umístění mají hovězí žebra velmi silnou chuť. Znalci je proto oceňují víc než žebra vepřová.
  • Pro výjimečnost. Můžou se stát ozdobou vaší grilovací party. Že z grilu chutnají nejlíp, pochopili v USA a třeba i ve skvělé pražské restauraci Čestr. Tenhle trend rozhodně nepřehlédněte.

Podle šéfkuchaře Václava Friče jsou hovězí žebra nejdostupnější a nejlepší maso na polévku. Kromě vaření jim sluší i další úpravy. Báječná jsou pomalu pečená po asijsku, dušená v troubě na pivě, marinovaná přes noc v pikantní chilli omáčce i grilovaná se salátem.

Všechny potřebné informace, jak a kde koupit hovězí žebra, a dva vychytané letní recepty od šéfkuchaře najdete v červencovém Apetitu. V prodeji s nákupní taškou!


Fotogalerie: Seriál o mase: hovězí žebra

Více
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit