0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: hovězí žebra

žebírka
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Američané je milují a připravují na grilu v létě i v zimě, u nás zatím zůstávají skrytým pokladem řeznictví. Je načase objevit jejich báječnou chuť!

Hovězí žebra jsou za pleckem, maso pod nimi je hrudí. Maso na žebrech je poměrně tuhé, ale díky krátkým svalovým vláknům a silné chuti má slibný potenciál. Za pečlivou přípravu se vám odmění a stane se z nich nepřekonatelná lahůdka z grilu.

Proč je chtít?

  • Pro cenu. Hovězí žebra jsou považována za podřadné maso a stojí pár korun, protože málokdo ví, co s nimi. Díky našim receptům na ně však vyzrajete!
  • Pro chuť. Díky druhu masa a umístění mají hovězí žebra velmi silnou chuť. Znalci je proto oceňují víc než žebra vepřová.
  • Pro výjimečnost. Můžou se stát ozdobou vaší grilovací party. Že z grilu chutnají nejlíp, pochopili v USA a třeba i ve skvělé pražské restauraci Čestr. Tenhle trend rozhodně nepřehlédněte.

Podle šéfkuchaře Václava Friče jsou hovězí žebra nejdostupnější a nejlepší maso na polévku. Kromě vaření jim sluší i další úpravy. Báječná jsou pomalu pečená po asijsku, dušená v troubě na pivě, marinovaná přes noc v pikantní chilli omáčce i grilovaná se salátem.

Všechny potřebné informace, jak a kde koupit hovězí žebra, a dva vychytané letní recepty od šéfkuchaře najdete v červencovém Apetitu. V prodeji s nákupní taškou!

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč