0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: hovězí žebra

žebírka
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Američané je milují a připravují na grilu v létě i v zimě, u nás zatím zůstávají skrytým pokladem řeznictví. Je načase objevit jejich báječnou chuť!

Hovězí žebra jsou za pleckem, maso pod nimi je hrudí. Maso na žebrech je poměrně tuhé, ale díky krátkým svalovým vláknům a silné chuti má slibný potenciál. Za pečlivou přípravu se vám odmění a stane se z nich nepřekonatelná lahůdka z grilu.

Proč je chtít?

  • Pro cenu. Hovězí žebra jsou považována za podřadné maso a stojí pár korun, protože málokdo ví, co s nimi. Díky našim receptům na ně však vyzrajete!
  • Pro chuť. Díky druhu masa a umístění mají hovězí žebra velmi silnou chuť. Znalci je proto oceňují víc než žebra vepřová.
  • Pro výjimečnost. Můžou se stát ozdobou vaší grilovací party. Že z grilu chutnají nejlíp, pochopili v USA a třeba i ve skvělé pražské restauraci Čestr. Tenhle trend rozhodně nepřehlédněte.

Podle šéfkuchaře Václava Friče jsou hovězí žebra nejdostupnější a nejlepší maso na polévku. Kromě vaření jim sluší i další úpravy. Báječná jsou pomalu pečená po asijsku, dušená v troubě na pivě, marinovaná přes noc v pikantní chilli omáčce i grilovaná se salátem.

Všechny potřebné informace, jak a kde koupit hovězí žebra, a dva vychytané letní recepty od šéfkuchaře najdete v červencovém Apetitu. V prodeji s nákupní taškou!

Související články

Naučte se grilovat s profesionálem
  • Zajímavosti

Naučte se grilovat s profesionálem

Kuchař Dalibor Navrátil vám prozradí, co vše můžete grilovat a co podávat ke grilovaným rybám a masům. Poradí vám, jak vybírat gril, jaké jsou mezi grily rozdíly a jak gril čistit. Naučí vás připravit si suroviny ke grilování a pomůže vám...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit