Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaná žebírka v marinádě jerk

Grilovaná žebírka v marinádě jerk

3.2/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9282 kcal
Bílkoviny 335 g
Sacharidy 346 g
Tuky 743 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřová žebra se ke grilování skvěle hodí. Ochuťte je exotickou marinádou.

Suroviny

jarní cibulka 1 svazek
kuličky
oddělená, vepřové nebo ze selete
vývar kuřecí
Na marinádu Jerk
čerstvá, nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 cm
nadrobno
limetová šťáva
ze 2 limet
tymián 6 snítek
odtrhnuté lístky
koriandr čerstvý 1 svazek
malý, čerstvý, nasekaný
mletá
rozdrcený v hmoždíři
rozdrcené v hmoždíři
třtinový cukr 3 ČL
tmavý
sůl

1 Předehřejte troubu na 150 °C. Nasekejte zelené části jarních cibulek a dejte je do velkého pekáče spolu s novým kořením. Vložte žebírka a zalijte je vývarem tak, aby byla potopená. Přiklopte či zakryjte alobalem a 2 hodiny pečte. Pak sceďte, zbytky cibule a koření vyhoďte, vývar uchovejte.

2 Nasekejte bílé části cibulky a dejte ji s ostatními přísadami na marinádu do kuchyňského robotu. Přidejte 125 ml uschovaného vývaru, osolte a rozmixujte. Směsí potřete žebra a nechte 30 minut marinovat.

3 Grilujte dohněda nebo upečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 30 minut. Máte-li žebírka v celku, nechte 10 minut odpočinout, než je rozkrájíte.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč