Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linecká kolečka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 49
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5069 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 563 g
Tuky 255 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte je týden rozležet, budou dokonalá!

Suroviny

nejlépe 00, viz Něco navíc
mouka konopná 50 g
hladká
máslo 250 g
vychlazené, nasekané
sůl 1 špetka
1 g
citronové aroma
olejové, pár kapek; lze nahradit 2 lžičkami strouhané kůry z biocitronu
vyškrábnutá semínka
malinový džem
lze nahradit červenorybízovým džemem

Postup

1

Prosejte pšeničnou a konopnou mouku a odvažte si jí 400 g.

    2

    Moučkový cukr, máslo, sůl, citronové aroma nebo kůru, vanilkovou dřeň a žloutek vložte do kuchyňského robotu a nechte řádně promíchat. Přidejte 400 g mouky a lehce – velmi krátce – zamíchejte. Pokud je potřeba, přisypte další prosátou mouku, každá nasáká jinak (viz Něco navíc).

      3

      Zabalte do potravinářské fólie a dejte odpočinout na 1 hodinu do lednice.

        4

        Troubu předehřejte na 170 °C.

          5

          Po odležení těsto vyválejte, vykrájejte kolečka plná a s dírou a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dozlatova zhruba 15–20 minut, záleží na tvarech a tloušťce cukroví. (Můžete péct i 30 minut na 165 °C.) 

            6

            Po vychladnutí slepujte malinovým nebo rybízovým džemem (cukroví se zhruba po týdnu rozleží na požadovanou jemnost).

            NĚCO NAVÍC

            • Mouka v českých obchodech zatím bohužel nemá stabilní kvalitu, proto ji do těsta přidávejte postupně podle jeho konzistence.
               
            • S náplní můžete experimentovat. Konopné cukroví báječně doplní čokoládový, kávový či nugátový krém anebo voňavý bezinkový džem.
               
            • Recept nám prozradil Rudolf Papírník z Cukrářství U Rudolfa v Hradci Králové.

            Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

            Autor: redakce Apetitu

            Apetit 2013/12

            Apetit magazín