Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5069 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 563 g
Tuky 255 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nechte je týden rozležet, budou dokonalá!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
mouka konopná 50 g
moučkový cukr 250 g
máslo 250 g
vyhclazené, nasekané
sůl 1 špetka
1 g
citronové aroma
pár kapek, lze nahradit 2 lžičkami strouhané kůry z biocitronu
vanilkový lusk 1 ks
vyšrabaná semínka
žloutek 1 ks
malinový džem
lze nahradit červenorybízovým džemem

1 Prosejte pšeničnou a konopnou mouku a odvažte si jí 400 g. Moučkový cukr, máslo, sůl, citronové aroma nebo kůru, vanilkovou dřeň a žloutek vložte do kuchyňského robotu a nechte řádně promíchat. Přidejte 400 g mouky a lehce – velmi krátce – zamíchejte. Pokud je potřeba, přisypte další prosátou mouku, každá nasáká jinak (viz Něco navíc). Zabalte do potravinářské fólie a dejte odpočinout na 1 hodinu do lednice.

2 Troubu předehřejte na 170 °C. Po odležení těsto vyválejte, vykrájejte kolečka plná a s dírou a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dozlatova zhruba 15–20 minut, záleží na tvarech a tloušťce cukroví. (Můžete péct i 30 minut na 165 °C.) 

3 Po vychladnutí slepujte malinovým nebo rybízovým džemem (cukroví se zhruba po týdnu rozleží na požadovanou jemnost).

NĚCO NAVÍC

  • Mouka v českých obchodech zatím bohužel nemá stabilní kvalitu, proto ji do těsta přidávejte postupně podle jeho konzistence.
  • S náplní můžete experimentovat. Konopné cukroví báječně doplní čokoládový, kávový či nugátový krém anebo voňavý bezinkový džem.
  • Recept nám prozradil Rudolf Papírník z Cukrářství U Rudolfa v Hradci Králové.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit