Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linecká kolečka

Nechte je týden rozležet, budou dokonalá!

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 3 plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odpočinutí
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví Česká

Ingredience

    • 450 g hladké mouky (nejlépe 00, viz Něco navíc)
    • 50 g hladké konopné mouky
    • 250 g moučkového cukru
    • 250 g másla, vychlazeného a nasekaného 
    • špetka soli (přesně 1 g)
    • pár kapek olejového citronového aromatu nebo 2 lžičky strouhané kůry z biocitronu 
    • vyškrábnutá semínka z 1 vanilkového lusku
    • 1 žloutek
    • malinový nebo červenorybízový džem

Příprava jídla

1 Prosejte pšeničnou a konopnou mouku a odvažte si jí 400 g. Moučkový cukr, máslo, sůl, citronové aroma nebo kůru, vanilkovou dřeň a žloutek vložte do kuchyňského robotu a nechte řádně promíchat. Přidejte 400 g mouky a lehce – velmi krátce – zamíchejte. Pokud je potřeba, přisypte další prosátou mouku, každá nasáká jinak (viz Něco navíc). Zabalte do potravinářské fólie a dejte odpočinout na 1 hodinu do lednice.

2 Troubu předehřejte na 170 °C. Po odležení těsto vyválejte, vykrájejte kolečka plná a s dírou a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dozlatova zhruba 15–20 minut, záleží na tvarech a tloušťce cukroví. (Můžete péct i 30 minut na 165 °C.) 

3 Po vychladnutí slepujte malinovým nebo rybízovým džemem (cukroví se zhruba po týdnu rozleží na požadovanou jemnost).

NĚCO NAVÍC

  • Mouka v českých obchodech zatím bohužel nemá stabilní kvalitu, proto ji do těsta přidávejte postupně podle jeho konzistence.
  • S náplní můžete experimentovat. Konopné cukroví báječně doplní čokoládový, kávový či nugátový krém anebo voňavý bezinkový džem.
  • Recept nám prozradil Rudolf Papírník z Cukrářství U Rudolfa v Hradci Králové.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvoubarevné pracny

Makovo-kokosový šnek a kuličky

Karamelové košíčky

Florentinské cukroví

Čokoládové dortíčky

Babiččiny trojhránky

7 druhů cukroví podle cukrářů

40x vánoční cukroví

Jak na linecké cukroví, aby se vždy povedlo

Přidat komentář