Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na krájení knedlíků

Kynuté knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Knedlíky jsou pro každého kuchaře výzvou. Jednou z věcí, které mohou celou vaši práci pokazit je závěrečné krájení. Zajímává vás, jak je úhledně naporcovat?

Konečně jste se odhodlali k vaření domácích knedlíků a teď trnete hrůzou, zda jste si neukousli příliš velké sousto? Vždyť knedlíky dokážou potopit i zkušené kuchaře. Nebojte, pokud si vyberete správný recept, určitě se vám povedou na výbornou. Ať už se pustíte do kynutých, houskových či bramborových, důležité je, nepokazit svou práci na závěr a hotové knedlíky správně naporcovat, aby se na talíři vedle oblíbené omáčky či masa opravdu výjimaly. 

Správný postup při porcování knedlíků

Dovařili jste právě kynutý nebo houskový knedlík? Ihned po vytažení z vody ho propíchejte, a to nejlépe špejlí, použít můžete ale i vidličku. Je důležité, aby z knedlíku odešla horká pára a ten se nesrazil. Totéž platí i pro knedlíky ovocné. Vždy také nechte knedlíky dobře okapat, aby „neoslizly“.

Videotip: Jak na tvarování knedlíků? 

 
Skryt pre seznam

Jakékoli knedlíky můžete krájet velkým ostrým nožem, anebo tradiční bílou nití: Střed nitě dlouhé cca 60 cm podvlečte pod knedlík tak daleko, jak silný má být plátek. Pak konce překřižte a pořádně za ně zatáhněte. Výsledkem bude krásný plátek, za který se rozhodně nebudete stydět.

Pokud vaříte knedlíky často, zvažte koupi strunového kráječe, který nabízejí prodejny domácích potřeb. Do kráječe vložíte celý knedlík, a jednoduše ho nakrájíte na plátky celý najednou. Menší kulaté knedlíky rozdělte dvěma vidličkami: zabodněte je zády k sobě doprostřed a pak jimi trhněte.

Co se zbylými nakrájenými knedlíky? Připravte rodině večeři se špetkou nostalgie – knedlíky s vejci! Na tuhle lahůdku, kterou snad všichni pamatujeme z dětství, často zapomínáme. Ale věřte nám, že po delší době chutná jako mana nebeská.

Video převzato z TopRecepty.cz

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín