0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na krájení knedlíků

Jak na krájení knedlíků
sdílet:

Knedlíky jsou pro každého kuchaře výzvou. Jednou z věcí, které mohou celou vaši práci pokazit je závěrečné krájení. Zajímává vás, jak je úhledně naporcovat?

Konečně jste se odhodlali k vaření domácích knedlíků a teď trnete hrůzou, zda jste si neukousli příliš velké sousto? Vždyť knedlíky dokážou potopit i zkušené kuchaře. Nebojte, pokud si vyberete správný recept, určitě se vám povedou na výbornou. Ať už se pustíte do kynutých, houskových či bramborových, důležité je, nepokazit svou práci na závěr a hotové knedlíky správně naporcovat, aby se na talíři vedle oblíbené omáčky či masa opravdu výjimaly. 

Správný postup při porcování knedlíků

Dovařili jste právě kynutý nebo houskový knedlík? Ihned po vytažení z vody ho propíchejte, a to nejlépe špejlí, použít můžete ale i vidličku. Je důležité, aby z knedlíku odešla horká pára a ten se nesrazil. Totéž platí i pro knedlíky ovocné. Vždy také nechte knedlíky dobře okapat, aby „neoslizly“.

Jakékoli knedlíky můžete krájet velkým ostrým nožem, anebo tradiční bílou nití: Střed nitě dlouhé cca 60 cm podvlečte pod knedlík tak daleko, jak silný má být plátek. Pak konce překřižte a pořádně za ně zatáhněte. Výsledkem bude krásný plátek, za který se rozhodně nebudete stydět.

Pokud vaříte knedlíky často, zvažte koupi strunového kráječe, který nabízejí prodejny domácích potřeb. Do kráječe vložíte celý knedlík, a jednoduše ho nakrájíte na plátky celý najednou.

Menší kulaté knedlíky rozdělte dvěma vidličkami: zabodněte je zády k sobě doprostřed a pak jimi trhněte.

Co se zbylými nakrájenými knedlíky? Připravte rodině večeři se špetkou nostalgie – knedlíky s vejci! Na tuhle lahůdku, kterou snad všichni pamatujeme z dětství, často zapomínáme. Ale věřte nám, že po delší době chutná jako mana nebeská.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč