Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Knedlíky s vejci & rychlonakládačky

Takhle chutná čirá nostalgie. Nejdříve jsme si říkali, zda nejsou knedlíky s vejci trochu moc obyčejné, ale pak přišel den focení a nevěřili byste, jak šly na dračku. Málem jsme se o ně poprali. Občas totiž na tato jednoduchá jídla zapomínáme a ta potom po delší době chutnají jako božská mana. 

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT10M
Opékání 0:10
Česká

Ingredience

    • 1 vrchovatá lžíce másla nebo ghí
    • cca 4 plátky kynutého houskového knedlíku, koupeného nebo domácího (viz houskový knedlík podle Milana Peška), nakrájené na kostky
    • 2–3 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • nasekaná jarní cibulka a/nebo pažitka a petrželka k podávání

    NA RYCHLONAKLÁDAČKY

    • 1 salátová okurka hadovka, na tenké plátky
    • cca 100 ml obyčejného octa
    • 6–8 lžic krupicového cukru
    • 1 lžička soli
    • trocha čerstvě drceného pepře

Příprava jídla

1 Začněte rychlonakládačkami. Zavařovací sklenici (cca 700ml) naplňte nakrájenou okurkou. Svařte ocet se 6–8 lžícemi krupicového cukru (množství přizpůsobte vlastní chuti), 1 lžičkou soli, trochou čerstvě drceného pepře a asi 50 ml vody tak, aby se cukr dokonale rozpustil. Vroucím nálevem zalijte okurky ve sklenici, zavřete a otočte dnem vzhůru. Okurky potřebují jen pár hodin a budou skvělé. Co nesníte hned, vydrží v chladničce až 14 dnů.

2 V pánvi na středním ohni rozehřejte máslo (ghí) a opečte na něm nakrájený knedlík tak, jak ho máte rádi (my jsme ho opekli dozlatova). Pak vlijte vejce, rychle promíchejte, odstavte a dále míchejte, až vejce ztuhnou podle vašich představ, potom ihned přesuňte na talíř, osolte a opepřete. Podávejte posypané jarní cibulkou a/nebo pažitkou a petrželkou, doplněné rychlonakládačkami.

NĚCO NAVÍC
Knedlíky pod vejce mohou být jakékoli, někdo upřednostňuje i bramborové.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Eintopf s vepřovým masem

Poctivá sekaná pečená se zeleninou

Pečená polenta se zeleninou

Kuře z jednoho hrnce

Přidat komentář