0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Knedlíky s vejci & rychlonakládačky

Knelíky s vajíčkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Knedlíky s vejci & rychlonakládačky

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2265 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 354 g
Tuky 51 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čirá nostalgie nebo jako dokonale lahodná rychlovka, to jsou knedlíky s vajíčkem. Nejdříve jsme si říkali, zda to není moc obyčejné, ale pak přišel den focení a nevěřili byste, jak šly na dračku. Málem jsme se o ně poprali. Občas totiž na tato jednoduchá jídla zapomínáme a ta potom po delší době chutnají jako božská mana. 

Suroviny

máslo 1 PL
nebo ghí
knedlíky houskové 4 plátky
nakrájené na kostky, kupované nebo domácí (viz houskový knedlíky podle Milana Peška v souvisejících receptech)
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka
nasekaná, a/nebo pažitka a petrželka k podávání
Na rychlonakládačky
okurka 1 ks
hadovka, na tenké plátky
ocet 100 ml
krupicový cukr 8 PL
sůl 1 ČL
pepř
čerstvě drcený

1 Začněte rychlonakládačkami. Zavařovací sklenici (cca 700ml) naplňte nakrájenou okurkou. Svařte ocet se 6–8 lžícemi krupicového cukru (množství přizpůsobte vlastní chuti), 1 lžičkou soli, trochou čerstvě drceného pepře a asi 50 ml vody tak, aby se cukr dokonale rozpustil. Vroucím nálevem zalijte okurky ve sklenici, zavřete a otočte dnem vzhůru. Okurky potřebují jen pár hodin a budou skvělé. Co nesníte hned, vydrží v chladničce až 14 dnů.

2 V pánvi na středním ohni rozehřejte máslo (ghí) a opečte na něm nakrájený knedlík tak, jak ho máte rádi (my jsme ho opekli dozlatova). Pak vlijte vejce, rychle promíchejte, odstavte a dále míchejte, až vejce ztuhnou podle vašich představ, potom ihned přesuňte na talíř, osolte a opepřete. Podávejte posypané jarní cibulkou a/nebo pažitkou a petrželkou, doplněné rychlonakládačkami.

NĚCO NAVÍC
Knedlíky pod vejce mohou být jakékoli, někdo upřednostňuje i bramborové.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč