3.5 / 5. Počet hodnocení: 198
Do 30 minut 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2746 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 374 g
Tuky 102 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Základní těsto na kypré muffiny použijte i na všechny ostatní variace

Suroviny

máslo 85 g
rozpuštěné, vychladlé
vejce 2 ks
velká, rozšlehaná
mléko 200 ml
krupicový cukr 140 g
vanilka špetka
pravá, mletá
vanilkový cukr 0.5 bal
mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 1 ČL
jemně mletá
borůvky 150 g
1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložte papírový košíček.

2.  Ve džbánku promíchejte máslo, vejce, mléko, cukr a vanilku. Do středně velké mísy prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte sodu a borůvky a promíchejte. Tekuté přísady přilijte do mísy s moukou a krátce zamíchejte – pozor, nepřemíchat!

3.  Lžící rozdělte těsto do košíčků, vložte plech do trouby a pečte patnáct až osmnáct minut, aby byly muffiny pevné a na povrchu zlatavé.

Další recept na muffiny naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Komentáře

Iva Svobodová

Vynikající a rychlý recept - co mám ráda, to tam přisypu. Velké úspěchy slaví varianta s kakaovým těstem, velkými kousky čokolády a malinami uvnitř - peču je už asi posedmé a vždy mám co dělat, abych nějaký stihla ukořistit i pro sebe :-)

Annamaria Martonyikova

Dobrý den, bývam daleko od čiech/slovenska a niečo také ako sáčok vanilkového cukru (resp. prášku do pečiva) tu nepoznajú...iste že je to možné odhadnúť, ale bolo by fajn do budúcna zvážit mierku na gramy alebo lyžičky, veľmi by som to ocenila :)

Jana Kopřivová

Milá Annamaria, děkujeme za podnět. Sáček vanilkového cukru obvykle váží okolo 20 g, tak počítejte s 10 g vanilkového cukru, což odpovídá přibližně dvěma zarovnaným čajovým lžičkám.

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit