Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
muffin
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 206
Do 30 minut Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2746 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 374 g
Tuky 102 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základní těsto na kypré muffiny, které si příště můžete doladit podle sebe. Obměňte ovoce, koření, přidejte čokoládu, kakao nebo kokos. Jednoduchý recept na muffiny, bez kterého se od teď neobejdete.

Suroviny

rozpuštěné, vychladlé
vejce 2 ks
velká, rozšlehaná
mléko 200 ml
vanilka 1 špetka
mletá nebo 1/2 sáčku vanilkového cukru
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jemně mletá

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložte papírový košíček.

2

Ve džbánku promíchejte máslo, vejce, mléko, cukr a vanilku. Do středně velké mísy prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte sodu a borůvky a promíchejte. Tekuté přísady přilijte do mísy s moukou a krátce zamíchejte – pozor, nepřemíchat!

3

Lžící rozdělte těsto do košíčků, vložte plech do trouby a pečte patnáct až osmnáct minut, aby byly muffiny pevné a na povrchu zlatavé.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

11.06.2015 18:29

Dobrý den, bývam daleko od čiech/slovenska a niečo také ako sáčok vanilkového cukru (resp. prášku do pečiva) tu nepoznajú...iste že je to možné odhadnúť, ale bolo by fajn do budúcna zvážit mierku na gramy alebo lyžičky, veľmi by som to ocenila :)

05.10.2015 14:56

Milá Annamaria, děkujeme za podnět. Sáček vanilkového cukru obvykle váží okolo 20 g, tak počítejte s 10 g vanilkového cukru, což odpovídá přibližně dvěma zarovnaným čajovým lžičkám.

03.06.2009 21:25
Vynikající a rychlý recept - co mám ráda, to tam přisypu. Velké úspěchy slaví varianta s kakaovým těstem, velkými kousky čokolády a malinami uvnitř - peču je už asi posedmé a vždy mám co dělat, abych nějaký stihla ukořistit i pro sebe :-)
26.09.2007 07:49
Recept se nachází v č.3/07, str. 63

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...