0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
muffin
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 202
Do 30 minut 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2746 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 374 g
Tuky 102 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základní těsto na kypré muffiny použijte i na všechny ostatní variace

Suroviny

máslo 85 g
rozpuštěné, vychladlé
vejce 2 ks
velká, rozšlehaná
mléko 200 ml
krupicový cukr 140 g
vanilka špetka
pravá, mletá
vanilkový cukr 0.5 bal
mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 1 ČL
jemně mletá
borůvky 150 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložte papírový košíček.

2

Ve džbánku promíchejte máslo, vejce, mléko, cukr a vanilku. Do středně velké mísy prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte sodu a borůvky a promíchejte. Tekuté přísady přilijte do mísy s moukou a krátce zamíchejte – pozor, nepřemíchat!

3

Lžící rozdělte těsto do košíčků, vložte plech do trouby a pečte patnáct až osmnáct minut, aby byly muffiny pevné a na povrchu zlatavé.

Související články

Muffiny 10× jinak
  • Zajímavosti

Muffiny 10× jinak

Muffiny můžete ochucovat podle své fantazie nebo se inspirovat našimi deseti nápady. Co takhle bábovičky bezlepkové s brusinkami, kakaové s hruškou, perníkové nebo osvěžující citronové s mákem? Je to jen na vás. V zářijovém Apetitu vám k...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Iva Svobodová

Vynikající a rychlý recept - co mám ráda, to tam přisypu. Velké úspěchy slaví varianta s kakaovým těstem, velkými kousky čokolády a malinami uvnitř - peču je už asi posedmé a vždy mám co dělat, abych nějaký stihla ukořistit i pro sebe :-)

Annamaria Martonyikova

Dobrý den, bývam daleko od čiech/slovenska a niečo také ako sáčok vanilkového cukru (resp. prášku do pečiva) tu nepoznajú...iste že je to možné odhadnúť, ale bolo by fajn do budúcna zvážit mierku na gramy alebo lyžičky, veľmi by som to ocenila :)

Jana Kopřivová

Milá Annamaria, děkujeme za podnět. Sáček vanilkového cukru obvykle váží okolo 20 g, tak počítejte s 10 g vanilkového cukru, což odpovídá přibližně dvěma zarovnaným čajovým lžičkám.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit