Základní těsto na kypré muffiny, které si příště můžete doladit podle sebe. Obměňte ovoce, koření, přidejte čokoládu, kakao nebo kokos. Jednoduchý recept na muffiny, bez kterého se od teď neobejdete.
Suroviny
máslo
85
g
rozpuštěné, vychladlé
vejce
2
ks
velká, rozšlehaná
mléko
200
ml
krupicový cukr
140
g
vanilka
1
špetka
mletá nebo 1/2 sáčku vanilkového cukru
mouka pšeničná hladká
250
g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
jedlá soda
1
ČL
jemně mletá
borůvky
150
g
Postup
1
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložte papírový košíček.
2
Ve džbánku promíchejte máslo, vejce, mléko, cukr a vanilku. Do středně velké mísy prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte sodu a borůvky a promíchejte. Tekuté přísady přilijte do mísy s moukou a krátce zamíchejte – pozor, nepřemíchat!
3
Lžící rozdělte těsto do košíčků, vložte plech do trouby a pečte patnáct až osmnáct minut, aby byly muffiny pevné a na povrchu zlatavé.
Komentáře
Dobrý den, bývam daleko od čiech/slovenska a niečo také ako sáčok vanilkového cukru (resp. prášku do pečiva) tu nepoznajú...iste že je to možné odhadnúť, ale bolo by fajn do budúcna zvážit mierku na gramy alebo lyžičky, veľmi by som to ocenila :)
Milá Annamaria, děkujeme za podnět. Sáček vanilkového cukru obvykle váží okolo 20 g, tak počítejte s 10 g vanilkového cukru, což odpovídá přibližně dvěma zarovnaným čajovým lžičkám.