0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
muffin
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 203
Do 30 minut Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2746 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 374 g
Tuky 102 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základní těsto na kypré muffiny použijte i na všechny ostatní variace

Suroviny

máslo 85 g
rozpuštěné, vychladlé
vejce 2 ks
velká, rozšlehaná
mléko 200 ml
krupicový cukr 140 g
vanilka špetka
pravá, mletá
vanilkový cukr ½ bal
mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 1 ČL
jemně mletá

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložte papírový košíček.

2

Ve džbánku promíchejte máslo, vejce, mléko, cukr a vanilku. Do středně velké mísy prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte sodu a borůvky a promíchejte. Tekuté přísady přilijte do mísy s moukou a krátce zamíchejte – pozor, nepřemíchat!

3

Lžící rozdělte těsto do košíčků, vložte plech do trouby a pečte patnáct až osmnáct minut, aby byly muffiny pevné a na povrchu zlatavé.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/07, str. 63

Iva Svobodová

Vynikající a rychlý recept - co mám ráda, to tam přisypu. Velké úspěchy slaví varianta s kakaovým těstem, velkými kousky čokolády a malinami uvnitř - peču je už asi posedmé a vždy mám co dělat, abych nějaký stihla ukořistit i pro sebe :-)

Annamaria Martonyikova

Dobrý den, bývam daleko od čiech/slovenska a niečo také ako sáčok vanilkového cukru (resp. prášku do pečiva) tu nepoznajú...iste že je to možné odhadnúť, ale bolo by fajn do budúcna zvážit mierku na gramy alebo lyžičky, veľmi by som to ocenila :)

Jana Kopřivová

Milá Annamaria, děkujeme za podnět. Sáček vanilkového cukru obvykle váží okolo 20 g, tak počítejte s 10 g vanilkového cukru, což odpovídá přibližně dvěma zarovnaným čajovým lžičkám.

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč