Muffiny s trojí čokoládou

Muffiny s trojí čokoládou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 (134)
Do hodiny 11 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4381 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 443 g
Tuky 239 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Muffiny podávejte, dokud jsou ještě teplé, čokoláda zůstane krásně tekutá.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá
kakao 25 g
kypřicí prášek do pečiva 2
jedlá soda 0.5
mletá
čokoláda na vaření 85 g
nasekaná
bílá čokoláda 85 g
nasekaná
mléčná čokoláda 100 g
nasekaná
vejce 2 ks
prošlehaná
zakysaná smetana 285 ml
krupicový cukr 85 g
přírodní
máslo 85 g
rozpuštěné
máslo
na vymaznání formy
1.  Troubu předehřejte na 200/180 °C. Vymaž­te 11 důlků ve formě na muffiny. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, kakao, sodu a všechnu čokoládu. V jiné misce prošlehejte vejce se smetanou, cukrem i máslem.

2.  Směsi slijte a lehce promíchejte, v těstě ma­jí zůstat kousky. Lžící naplňte důlky ve formě.

3.  Pečte asi 20 minut, až muffiny vyběhnou. Nechte je ještě 15 minut ve formě. Pak je vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

Další recept na muffiny naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Komentáře

Anonym

Bez kakaa a bile cokolady. Cokolady na vareni jen polovinu. Pridat hrst orechu, rozinek, skoricovy cukr a mandlove lupinky.

Anonym

Tyhle muffiny jsou prostě báječné. Jsou hotové opravdu raz dva a u nás často nestačí ani vychladnout. Pokud se čokoláda nenaseká na drobno, vznikají kapsičky s horkou čokoládou. Když náhodou vyrdží i do druhého dne, jsou dobré lehce ohřáté v mikrovlnce, aby se čokoláda opět rozpustila. Dejte si je taky k dobré kávě.

Anonym

V papírnictví Pemi - na Palmovce a na Olšanském nám. Ale jistě je budou míti i jinde.

Anonym

Taky je mají v Tescu, v oddělení kuchyňských potřeb - vedle pečicího papíru, alobalu atd. Jsou různé velikosti, lepší jsou větší, podle rozměru formy, v níž muffiny pečete. Ještě chci dodat, že se mi velice osvědčilo kombinovat různé druhy mouky - prostě těch 250 g mouky namíchám z celozrnné, světlé i ovesných vloček. Výsledek je přesto výborný. Vzhledem k množství muffinů, které jsou mnohé děti schopné spořádat, je to dobré řešení pro maminky, které dbají na "zdravé mlsání". Ještě jeden tip: pokud chcete dát víc ovoce, místo hladké světlé mouky použijte polohrubou.

Anonym

Papirove kosicky sezenete v papirnictvi, treba okrasne maji v papirnictvi v Kotve...na Namesti Republiky...

Anonym

mile damy, vyskusala som uz niekolko druhov muffin, ale tieto su bezkonkurencne najlepsie. Ocenili to aj kolegyne v praci, my sme si ich v tych najhorucejsich dnoch dali so zmrzlinou a poliate karamelom. Mnam, vyskusajte...

Anonym

Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.8

Anonym

Muffinky máme na stole ...a sú bajecne. Odporucam :)

Anonym

Muffiny se mi povedly skvěle na první pokus, jen jsem dala o hodně míň čokolády a i tak mi jí tam přišlo dost. A pěkně vyběhly i přesto, že jsem je pekla v kovových košíčcích na cukroví. Pro muffinové začátečníky jako jsem já bezva recept!

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit