Ideální, rychlé – a přitom zdravá snídaně
Suroviny
mouka pšeničná hladká
220
g
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
vejce
2
ks
velká
máslo
50
g
rozpuštěné
mléko
170
ml
nízkotučné
med
100
ml
borůvky
140
g
lze použít I mražené
rozinky
220
g
část lze nahradit sušenými švestkami a třešněmi
meruňky
140
g
sušené
sušená pomerančová kůra
1
ČL
skořice
1
ČL
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Vymastěte formičky.
2
Mouku a prášek do pečiva prosijte do mísy. Zvlášť prošlehejte vejce s máslem, přilijte mléko a med.
3
Vzniklou směs i zbylé suroviny přidejte k mouce a rychle promíchejte (nemusíte propracovávat úplně dohladka, sem tam nějaký větší kousek nevadí).
4
Lžící naplňte formičky, vložte do trouby a pečte asi 20–25 minut, až těsto vyběhne a zezlátne. Před vyklápěním nechte muffiny trochu vychladnout ve formičkách.
TIP: Ve vzduchotěsné nádobě vydrží hotové v chladničce dva dny, v mrazáku dokonce měsíc – můžete si je tedy napéct do zásoby.
Komentáře
Anonym
02.09.2007 09:32
Apetit 5/05
Anonym
08.07.2008 13:45
muffin
Anonym
07.01.2010 16:24
Nejsou špatné
Anonym
31.03.2010 15:40
Hnus