0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

27. úkol: Šunky

27. úkol: Šunky
sdílet:

Možná si zrovna někde prázdninově válíte "šunky". Možná taky ne. Důležité je, že cesta Velké prázdninové výzvy právě elegantně obkroužila Prahu, místo vzniku legendární Pražské šunky. Vzpomeňte tedy dnes nejen na krásy matičky Prahy, ale též na chuť dobré šunky.

S tím souvisí tento úkol: Naservírujte na talíř šunku, a to jakoukoli a v jakékoli podobě. Sobě nebo někomu jinému, na tom nezáleží. Počítají se i sušené úlovky dovezené z dovolené.

Vegetariánská alternativa (opět pouze pro ty, kdo plní celou výzvu vegetariánsky): plátky šunky nahraďte tenkými plátky zeleniny. Plátky by měly velikostí aspoň trochu připomínat šunku, takže například taková tence krájená ředkvička se nepočítá, cuketa nebo mrkev už ano.

Inspirace z Apetitu:

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit