Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krupicová pěna
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 534 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 124 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezerty z jemné krupičky – po vzoru francouzského ‚flameri‘ – byly v české kuchyni mimořádně oblíbené. Není divu!

Suroviny

šťáva a kůra
cukr 12 kostek
krupička dětská 3 PL
ovocný kompot
sušenky
k podávání

Postup

1

Do hrnce dejte vařit půl litru vody s citronovou šťávou, proužkem citronové kůry a cukrem. Až se cukr rozpustí a voda začne vřít, vyjměte citronovou kůru, vsypte krupičku a za stálého míchání povařte tři až pět minut.

2

Hmotu vlijte do mísy a šlehejte do zhoustnutí a napěnění; nejlíp to jde elektrickým šlehačem Přišlehejte zavařeninu – tady můžete experimentovat a využít třeba první úrodu drobného ovoce ze zahrádky. Ozdobte zbylou citronovou kůrou, nakrájenou na jemné proužky.

Komentáře

05.09.2007 09:08
Recept se nachází v č.6/06, str.61
04.04.2016 11:21

Dobrý den,
opravdu z vody :-)! Flameri se samozřejmě dá připravit z mléka (a většinou se i připravuje), ale zde by se mléko v kombinaci s citronovou šťávou velmi snadno srazilo.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč