Rybičková pomazánka jinak! Pěna je lehká i díky tomu, že neobsahuje majonézu. Můžete ji podávat na chlebíčkách nebo jako dip. A vyrobit ji lze předem!
Suroviny
1Smíchejte společně ocet, citronovou šťávu a sójovou omáčku. Tuňáka pár pulzy v mixéru či ručně podrťte. Přidejte směs octa, citronové šťávy a sójovky a rozmixujte dohladka. Kousek po kousku opatrně vmixujte máslo – v robotu se směs snadno zahřeje, máslo se rozpustí a nespojí se směsí, postupujte tedy opatrně a kousek másla přidejte, až když se předchozí zcela vstřebá. Na závěr ručně vmíchejte crème fraîche a nasekané kapary a dochuťte solí a pepřem.
2 Bagetu nakrájejte na plátky a rozložte je na plech. Každý mírně pokapejte nebo potřete troškou olivového oleje. Troubu rozehřejte na 190 °C, vložte plech s bagetami a pečte 10–12 minut, dokud nejsou bagety křupavé a zlatavé.
3 Nechte vychladnout, pak potřete pěnou, posypte pepřem a ozdobte lístky rukoly.
NĚCO NAVÍC
Pěna vydrží v lednici v dobře uzavřené nádobě až 3 dny. Pokud chcete výsledek trochu ostřejší, vynechte kapary a přidejte špetku chilli a podrcený stroužek česneku.