0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňáková pěna

Tuňáková pěna
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tuňáková pěna

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 909 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 7 g
Tuky 67 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybičková pomazánka jinak! Pěna je lehká i díky tomu, že neobsahuje majonézu. Můžete ji podávat na chlebíčkách nebo jako dip. A vyrobit ji lze předem!

Suroviny

balzamikový ocet 1 PL
citronová štáva 1 PL
sójová omáčka světlá 1 PL
tuňák (konzerva) 300 g
máslo 70 g
nakrájené
zakysaná smetana 2.5 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kapary
propláchnutých a nasekaných
bageta
k podávání
olivový olej
na pokapání
rukola hrst
na ozdobu

1Smíchejte společně ocet, citronovou šťávu a sójovou omáčku. Tuňáka pár pulzy v mixéru či ručně podrťte. Přidejte směs octa, citronové šťávy a sójovky a rozmixujte dohladka. Kousek po kousku opatrně vmixujte máslo – v robotu se směs snadno zahřeje, máslo se rozpustí a nespojí se směsí, postupujte tedy opatrně a kousek másla přidejte, až když se předchozí zcela vstřebá. Na závěr ručně vmíchejte crème fraîche a nasekané kapary a dochuťte solí a pepřem.

2 Bagetu nakrájejte na plátky a rozložte je na plech. Každý mírně pokapejte nebo potřete troškou olivového oleje. Troubu rozehřejte na 190 °C, vložte plech s bagetami a pečte 10–12 minut, dokud nejsou bagety křupavé a zlatavé.

3 Nechte vychladnout, pak potřete pěnou, posypte pepřem a ozdobte lístky rukoly.
 

NĚCO NAVÍC 

Pěna vydrží v lednici v dobře uzavřené nádobě až 3 dny. Pokud chcete výsledek trochu ostřejší, vynechte kapary a přidejte špetku chilli a podrcený stroužek česneku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit