Tuňáková pěna

Tuňáková pěna

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 901 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 6 g
Tuky 67 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybičková pomazánka jinak! Pěna je lehká i díky tomu, že neobsahuje majonézu. Můžete ji podávat na chlebíčkách nebo jako dip. A vyrobit ji lze předem!

Suroviny

balzamikový ocet 1 PL
citronová štáva 1 PL
1 PL
světlá sójová omáčka
tuňák (konzerva) 300 g
kvalitního, maso dobře okapané
máslo 70 g
nakrájeného
zakysaná smetana 2.5 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kapary
propláchnutých a nasekaných
bageta
k podávání
olivový olej
na pokapání
hrst
lístky rukoly na ozdobu

Smíchejte společně ocet, citronovou šťávu a sójovou omáčku. Tuňáka pár pulzy v mixéru či ručně podrťte. Přidejte směs octa, citronové šťávy a sójovky a rozmixujte dohladka. Kousek po kousku opatrně vmixujte máslo – v robotu se směs snadno zahřeje, máslo se rozpustí a nespojí se směsí, postupujte tedy opatrně a kousek másla přidejte, až když se předchozí zcela vstřebá. Na závěr ručně vmíchejte crème fraîche a nasekané kapary a dochuťte solí a pepřem.

2 Bagetu nakrájejte na plátky a rozložte je na plech. Každý mírně pokapejte nebo potřete troškou olivového oleje. Troubu rozehřejte na 190 °C, vložte plech s bagetami a pečte 10–12 minut, dokud nejsou bagety křupavé a zlatavé.

3 Nechte vychladnout, pak potřete pěnou, posypte pepřem a ozdobte lístky rukoly.
 

NĚCO NAVÍC 

Pěna vydrží v lednici v dobře uzavřené nádobě až 3 dny. Pokud chcete výsledek trochu ostřejší, vynechte kapary a přidejte špetku chilli a podrcený stroužek česneku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit