Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuňáková pěna

Rybičková pomazánka jinak! Pěna je lehká i díky tomu, že neobsahuje majonézu. Můžete ji podávat na chlebíčkách nebo jako dip. A vyrobit ji lze předem!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pomazánka

Ingredience

    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce světlé sójové omáčky
    • 300 g kvalitního tuňáka v oleji, maso dobře okapané
    • 70 g másla, nakrájeného
    • 2,5 lžíce crème fraîche
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • pár kaparů, propláchnutých a nasekaných
    • bageta k podávání
    • olivový olej na pokapání
    • hrst lístků rukoly na ozdobení

Příprava jídla

Smíchejte společně ocet, citronovou šťávu a sójovou omáčku. Tuňáka pár pulzy v mixéru či ručně podrťte. Přidejte směs octa, citronové šťávy a sójovky a rozmixujte dohladka. Kousek po kousku opatrně vmixujte máslo – v robotu se směs snadno zahřeje, máslo se rozpustí a nespojí se směsí, postupujte tedy opatrně a kousek másla přidejte, až když se předchozí zcela vstřebá. Na závěr ručně vmíchejte crème fraîche a nasekané kapary a dochuťte solí a pepřem.

2 Bagetu nakrájejte na plátky a rozložte je na plech. Každý mírně pokapejte nebo potřete troškou olivového oleje. Troubu rozehřejte na 190 °C, vložte plech s bagetami a pečte 10–12 minut, dokud nejsou bagety křupavé a zlatavé.

3 Nechte vychladnout, pak potřete pěnou, posypte pepřem a ozdobte lístky rukoly.
 

NĚCO NAVÍC 

Pěna vydrží v lednici v dobře uzavřené nádobě až 3 dny. Pokud chcete výsledek trochu ostřejší, vynechte kapary a přidejte špetku chilli a podrcený stroužek česneku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatová polévka s pečenými paprikami

Řecký rýžový salát

Smažená mozzarella s pikantní omáčkou

Přidat komentář