0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2075 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 159 g
Tuky 130 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mléčná osvěžující pochoutka s vůní vanilky.

Suroviny

želatina 1 PL
přášková
mléko 125 ml
vejce 4 ks
žloutek a bílek zvlášť
krupicový cukr 140 g
vanilkový extrakt 1 ČL
smetana ke šlehání 250 ml

1Želatinu rozmíchejte v mléce a nechte pět minut stát. Mléko přelijte do hrnce a na malém plameni za stálého míchání ho zahřívejte čtyři minuty, nebo dokud se želatina úplně nerozpustí. Dejte stranou.

2V žáruvzdorné míse lehce prošlehejte žloutky, cukr a vanilkový extrakt a postavte ji nad hrnec s vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo bublající vody. Šlehejte 10–12minut ručním elektrickým šlehačem, dokud žloutky nezhoustnou a nezbělají. Pak je spojte s mlékem a šlehejte do zchladnutí.

3Bílky a šlehačku ušlehejte dotuha a obojí vmíchejte do vaječného základu. Přendejte do velké nádoby nebo šesti menších misek a aspoň na 2 hodiny dejte chladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit