Třešňový pohár si můžete dopřát na jaře i v zimě – třeba z konzervovaných černých třešní.
Suroviny
třešně
200
g
bez pecek
bílá čokoláda
200
g
rozpuštěná
vejce
2
ks
žloutky a bílky oddělené
smetana ke šlehání
200
ml
ušlehaná
krupicový cukr
20
g
Postup
1
Třešně krátce povařte s 10 g cukru.
2
Žloutky se zbytkem cukru vyšlehejte nad horkou vodní lázní. Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Na závěr pomalu přimíchejte tuhý sníh z bílků a dejte směs na cca 2 hodiny chladit do lednice.
3
Třešňovou směs nalijte do poháru a na ni cukrářským sáčkem naneste čokoládovou pěnu; můžete ji ještě rozdělit dalším patrem třešní. Třešničku také stylově umístěte na úplnou špičku poháru.