Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pěna z bílé čokolády s třešněmi

Pěna z bílé čokolády s třešněmi

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2294 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 170 g
Tuky 168 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Třešňový pohár si můžete dopřát na jaře i v zimě – třeba z konzervovaných černých třešní.

Související recepty

Suroviny

bez pecek
rozpuštěná
vejce 2 ks
žloutky a bílky oddělené
ušlehaná

Postup

1

Třešně krátce povařte s 10 g cukru.

2

Žloutky se zbytkem cukru vyšlehejte nad horkou vodní lázní. Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Na závěr pomalu přimíchejte tuhý sníh z bílků a dejte směs na cca 2 hodiny chladit do lednice.

3

Třešňovou směs nalijte do poháru a na ni cukrářským sáčkem naneste čokoládovou pěnu; můžete ji ještě rozdělit dalším patrem třešní. Třešničku také stylově umístěte na úplnou špičku poháru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...