Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pěna z bílé čokolády s třešněmi

Pěna z bílé čokolády s třešněmi

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2294 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 170 g
Tuky 168 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Třešňový pohár si můžete dopřát na jaře i v zimě – třeba z konzervovaných černých třešní.

Suroviny

bez pecek
rozpuštěná
vejce 2 ks
žloutky a bílky oddělené
ušlehaná

Postup

1

Třešně krátce povařte s 10 g cukru.

2

Žloutky se zbytkem cukru vyšlehejte nad horkou vodní lázní. Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Na závěr pomalu přimíchejte tuhý sníh z bílků a dejte směs na cca 2 hodiny chladit do lednice.

3

Třešňovou směs nalijte do poháru a na ni cukrářským sáčkem naneste čokoládovou pěnu; můžete ji ještě rozdělit dalším patrem třešní. Třešničku také stylově umístěte na úplnou špičku poháru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč