Plněné žampiony

Plněné žampiony

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1199 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 52 g
Tuky 75 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné žampionky

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
malá, najemno
klobása vinná 150 g
vymáčknutá ze střívka
tymián 1 ČL
sušený, nasekaný, lze nahradit hrstí čerstvého
žampiony 12 ks
hlavičky vcelku, nohy odlomit, nadrobno
sýr 50 g
typu ementál, nastrouhaný
máslo
na vymazání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2

V pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm dozlatova cibuli a pokrájené nohy hub. Stáhněte z ohně a přimíchejte vymáčknutou klobásu a bylinky.

3

Naplňte žampiony připravenou směsí, posypte sýrem a naskládejte je na do pekáčku vymazaného máslem.

4

Čtvrt hodiny zapékejte.

Komentáře

Anonym

Málo ingrediencí, rychlá příprava, zajímavá večeře. Díky za recept. Jen si dejte pozor na tu správnou konzistenci vinné klobásky, ta moje byla poněkud tuhá a nešla vymačkat, tak musela být na kolečka.

Terezie Ševčíková

Moje byla taky tuhá, ale střívko jsem podélně rozřízla a tupou stranou nože to všechno krásně ze střívka stáhla.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit