Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Řecký salát s cizrnou a rýží natural

Řecký salát s cizrnou a rýží natural

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 858 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 105 g
Tuky 37 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvědčená kombinace čerstvé zeleniny, oliv a fety osvěžená sladkou kukuřicí. 

Suroviny

rýže hnědá 100 g
sůl a pepř
250 g
třešňová rajčátka rozpůlená
400 g
konzerva cizrny scezená a propláchnutá
okurka 1 ks
nakrájená na kostičky
jarní cibulka 2 ks
nakrájená nadrobno
100 g
cukrová kukuřice slitá a propláchnutá
100 g
olivy kalamata vypeckované
kůra a šťáva z jednoho citronu
olivový olej 1 PL
oregano 1 ČL
sušený a sušená máta nebo kopr
česnek 2 stroužky
sýr feta 100 g
rozdrobený

1 V míse smíchejte rýži uvařenou al dente podle návodu na obalu, rozpůlená třešňová rajčátka a propláchnutou cizrnu. Přidejte kostičky salátové okurky, jarní cibulky, cukrovou kukuřici a olivy kalamata a všechno zlehka promíchejte.

2 Na zálivku smíchejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z citronu, olivový olej, sušené bylinky a podrcené stroužky česneku. Osolte a opepřete. Vzniklou zálivku vmíchejte do salátu a posypte rozdrobenou fetou.

NĚCO NAVÍC

Sušené bylinky jsou po ruce vždycky, ale na jaře a v létě, kdy mají bylinky sezonu, je škoda nevyužít čerstvé. Těch je ale třeba přidat mnohem víc, protože usušením se ztratí objem a pozmění či zkoncentruje chuť. Počítejte, že jedna lžička sušených je 1–2 vrchovaté lžíce čerstvých (podle konkrétního druhu). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Komentáře

Martina Vlad

Vynikajici salat! Nejdriv mi prislo divne davat do nej kukurici, ale krasne tam krupala :) Dik!

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit