0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety aglio e olio s krevetami

Špagety aglio e olio s krevetami

3.9 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1018 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 120 g
Tuky 14 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevety opečte rychle a zprudka, delší tepelnou přípravou tuhnou.

Suroviny

špagety (těstoviny) 400 g
suroviny na omáčku aglio e olio
krevety 200 g
předvařené - viz Něco navíc
sůl mořská
parmazán
strouhaný k podávání

Postup

1

Špagety uvařte podle návodu na obalu.

2

Začněte připravovat omáčku aglio e olio a na konci do ní přihoďte krevety a osolte. Míchejte na prudkém plameni asi 1 minutu, až budou krevety hotové.

3

Promíchejte se scezenými uvařenými špagetami a můžete podávat posypané parmazánem, Ital by ale těstoviny s plody moře jedl bez něj.

NĚCO NAVÍC
Mražené krevety bývají pokryty vrstvou ledu, který by vám omáčku zkazil. Nejdřív je proto proti všem pravidlům zalijte horkou vodou, a když led povolí, nechte je okapat, případně osušte papírovými utěrkami.

Související články

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?

Italská kuchyně je rozmanitá. Každý z dvaceti italských regionů se vyznačuje osobitými chutěmi, recepty, produkty a ingrediencemi. Mezi evergreeny patří lasagne, pizza, boloňské ragú a krémové rizoto. Receptů však existují tisíce. Zkuste si...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit