Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 26
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1018 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 120 g
Tuky 14 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevety opečte rychle a zprudka, delší tepelnou přípravou tuhnou.

Suroviny

suroviny na omáčku aglio e olio
krevety 200 g
předvařené - viz Něco navíc
sůl mořská
strouhaný k podávání

Postup

1

Špagety uvařte podle návodu na obalu.

2

Začněte připravovat omáčku aglio e olio a na konci do ní přihoďte krevety a osolte. Míchejte na prudkém plameni asi 1 minutu, až budou krevety hotové.

3

Promíchejte se scezenými uvařenými špagetami a můžete podávat posypané parmazánem, Ital by ale těstoviny s plody moře jedl bez něj.

NĚCO NAVÍC
Mražené krevety bývají pokryty vrstvou ledu, který by vám omáčku zkazil. Nejdřív je proto proti všem pravidlům zalijte horkou vodou, a když led povolí, nechte je okapat, případně osušte papírovými utěrkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

02.03.2017 18:11

Dnes jsem si je připravil a luxusní :)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...