0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety aglio e olio s krevetami

Špagety aglio e olio s krevetami

3.9 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1018 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 120 g
Tuky 14 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevety opečte rychle a zprudka, delší tepelnou přípravou tuhnou.

Suroviny

špagety (těstoviny) 400 g
suroviny na omáčku aglio e olio
krevety 200 g
předvařené - viz Něco navíc
sůl mořská
parmazán
strouhaný k podávání

1 Špagety uvařte podle návodu na obalu.

2 Začněte připravovat omáčku aglio e olio a na konci do ní přihoďte krevety a osolte. Míchejte na prudkém plameni asi 1 minutu, až budou krevety hotové. Promíchejte se scezenými uvařenými špagetami a můžete podávat posypané parmazánem, Ital by ale těstoviny s plody moře jedl bez něj.

NĚCO NAVÍC
Mražené krevety bývají pokryty vrstvou ledu, který by vám omáčku zkazil. Nejdřív je proto proti všem pravidlům zalijte horkou vodou, a když led povolí, nechte je okapat, případně osušte papírovými utěrkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit