0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Milované čokoládové dortíčky

Milované čokoládové dortíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Milované čokoládové dortíčky

2.8/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Na asi 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9244 kcal
Bílkoviny 234 g
Sacharidy 513 g
Tuky 671 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

"Maminka miluje ořechy, já čokoládu. V tomhle dezertu se obě naše vášně spojují...,“ vypráví art directorka Marcela Kubíková.

Suroviny

máslo 240 g
změklé
vlašské ořechy 240 g
mleté
kakao holandského typu 240 g
nebo rozpuštěná čokoláda
moučkový cukr 240 g
vejce 8 ks
žloutky a bílky zvlášť
strouhanka 4 PL
Na krém
mléko ¼ l
mouka pšeničná hladká 2 PL
žloutek 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
máslo 200 g
moučkový cukr 2 PL
kakao holandského typu 3 PL
Na dokončení
kakao holandského typu
pařížská šlehačka
na ozdobení
vlašské ořechy
na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 175°C. V míse promíchejte změklé máslo, mleté ořechy, kakao, cukr, žloutky a strouhanku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně jej zapracujte do těsta. Těsto potom vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30–40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte vychladnout.

2 Na krém: mléko vlijte do hrnce a zašlehejte do něj mouku, žloutek a vanilkový cukr. Postavte hrnec na plotnu a za stálého míchání přiveďte pomalu k bodu varu. Vařte, dokud směs nezhoustne na kaši. Pak nechte zchladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a kakaem. Po lžících přidávejte a zašlehávejte zchladlou kaši (nemusíte ji použít všechnu, ale právě kaše máslový krém odlehčí).

3 Upečený korpus podélně prokrojte. Polovinu potřete 2/3 čokoládového krému, přiklopte druhou polovinou korpusu a potřete zbylým krémem. Poprašte kakaem. Nakrájejte na malé kostky a každý z nich ozdobte pařížskou šlehačkou a půlkou ořechu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Komentáře

Zuzana Sitárová

Dobry den. Aky velky plech treba pouzit pri peceni? Dakujem :)

Martina Zajícová

Dobrý den, Zuzano, ideální je klasický obdéníkový plech o rozměrech přibližně 30x40-35x45 cm.

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč