Hutný čokoládový dort, ve kterém je neuvěřitelné množství cukru, vajec a hořkého kakaa, jsme vylepšili sametovým krémem, a tak vznikl téměř dekadentní dort, kterého vám k uspokojení touhy po něčem sladkém a čokoládovém bude stačit fakt kousek. Slovo ‚kladd‘ znamená mazlavý, tak dort nepřepečte – ztratil by své kouzlo.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C a vymažte 3 formy o průměru 23cm máslem a vyložte je pečicím papírem.
Máslo rozpusťte, přisypte cukr a promíchejte. Po jednom zašlehejte vejce a poté vmíchejte mouku, kakao a vanilkový extrakt. Těsto rozdělte do forem a dejte péct na zhruba 20 minut. Těsto by nemělo být úplně pevné, ale ani tekuté. Nechte vychladnout a vyjměte z formy.
Připravte krém: máslo a sýr dejte do mixéru a metličkami vyšlehejte do hladkého krému, přidejte cukr, kakao a šlehejte, dokud nevznikne hedvábný krém.
Na podnos dejte jeden z korpusů, naneste třetinu krému, na ni položte druhý plát, opět naneste třetinu krému a poté zakončete posledním plátem a zbylým krémem. Nakonec posypte kakaem a dejte chladit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hříšné čokoládové dezerty(12 receptů )
- Dokonalé slavnostní dorty(20 receptů )
- Skandinávské dezerty s vůní vanilky, skořice a kardamomu: 11 sladkých receptů(11 receptů )