Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slavnostní kladdkaka

Hutný čokoládový dort, ve kterém je neuvěřitelné množství cukru, vajec a hořkého kakaa, jsme vylepšili sametovým krémem, a tak vznikl téměř dekadentní dort, kterého vám k uspokojení touhy po něčem sladkém a čokoládovém bude stačit fakt kousek. Slovo ‚kladd‘ znamená mazlavý, tak dort nepřepečte – ztratil by své kouzlo.

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 12 porcí
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Dort

Ingredience

    • 300 g másla + na vymazání formy
    • 600 g krupicového cukru
    • 6 velkých vajec
    • 210 g hladké mouky (pro změnu můžete použít i mandlovou nebo lískooříškovou mouku)
    • 75 g kakaa holandského typu + další na posypání
    • 3 lžičky vanilkového extraktu

    NA NÁPLŇ

    • 100 g másla
    • 450 g smetanového sýra (lučina, buko...)
    • 320 g moučkového cukru (nebo méně)
    • 50 g kakaa holandského typu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C a vymažte 3 formy o průměru 23cm máslem a vyložte je pečicím papírem.

2 Máslo rozpusťte, přisypte cukr a promíchejte. Po jednom zašlehejte vejce a poté vmíchejte mouku, kakao a vanilkový extrakt. Těsto rozdělte do forem a dejte péct na zhruba 20 minut. Těsto by nemělo být úplně pevné, ale ani tekuté. Nechte vychladnout a vyjměte z formy.

3 Připravte krém: máslo a sýr dejte do mixéru a metličkami vyšlehejte do hladkého krému, přidejte cukr, kakao a šlehejte, dokud nevznikne hedvábný krém.

4 Na podnos dejte jeden z korpusů, naneste třetinu krému, na ni položte druhý plát, opět naneste třetinu krému a poté zakončete posledním plátem a zbylým krémem. Nakonec posypte kakaem a dejte chladit. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Skořicoví šneci

Dort Princezna

Mandlový dort krále Oscara II.

Semly

5 báječných švédských dezertů

Hříšné čokoládové dezerty

Dokonalé slavnostní dorty

REKLAMA

Přidat komentář