Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slavnostní kladdkaka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 63
Do hodiny Snadné Na 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9382 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 1090 g
Tuky 465 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutný čokoládový dort, ve kterém je neuvěřitelné množství cukru, vajec a hořkého kakaa, jsme vylepšili sametovým krémem, a tak vznikl téměř dekadentní dort, kterého vám k uspokojení touhy po něčem sladkém a čokoládovém bude stačit fakt kousek. Slovo ‚kladd‘ znamená mazlavý, tak dort nepřepečte – ztratil by své kouzlo.

Suroviny

máslo 300 g
+ na vymazání formy
vejce 6 ks
pro změnu můžete použít i mandlovou nebo lískooříškovou mouku
+ na posypání
vanilkový extrakt 3 ČL
Na náplň
máslo 100 g
lučina, buko, philadelphia, žervé...
nebo méně

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C a vymažte 3 formy o průměru 23cm máslem a vyložte je pečicím papírem.

2

Máslo rozpusťte, přisypte cukr a promíchejte. Po jednom zašlehejte vejce a poté vmíchejte mouku, kakao a vanilkový extrakt. Těsto rozdělte do forem a dejte péct na zhruba 20 minut. Těsto by nemělo být úplně pevné, ale ani tekuté. Nechte vychladnout a vyjměte z formy.

3

Připravte krém: máslo a sýr dejte do mixéru a metličkami vyšlehejte do hladkého krému, přidejte cukr, kakao a šlehejte, dokud nevznikne hedvábný krém.

4

Na podnos dejte jeden z korpusů, naneste třetinu krému, na ni položte druhý plát, opět naneste třetinu krému a poté zakončete posledním plátem a zbylým krémem. Nakonec posypte kakaem a dejte chladit. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín