Slavnostní kladdkaka

Slavnostní kladdkaka

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Snadné Na 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10115 kcal
Bílkoviny 161 g
Cukr 1265 g
Tuky 466 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutný čokoládový dort, ve kterém je neuvěřitelné množství cukru, vajec a hořkého kakaa, jsme vylepšili sametovým krémem, a tak vznikl téměř dekadentní dort, kterého vám k uspokojení touhy po něčem sladkém a čokoládovém bude stačit fakt kousek. Slovo ‚kladd‘ znamená mazlavý, tak dort nepřepečte – ztratil by své kouzlo.

Suroviny

máslo 300 g
plus na vymazání formy
krupicový cukr 600 g
vejce 6 ks
mouka pšeničná hladká 210 g
pro změnu můžete použít i mandlovou nebo lískooříškovou mouku
kakao 75 g
holandského typu plus na posypání
vanilkový extrakt 3
Na náplň
máslo 100 g
krémový sýr 450 g
moučkový cukr 320 g
kakao holandského typu 50 g

1 Troubu předehřejte na 180°C a vymažte 3 formy o průměru 23cm máslem a vyložte je pečicím papírem.

2 Máslo rozpusťte, přisypte cukr a promíchejte. Po jednom zašlehejte vejce a poté vmíchejte mouku, kakao a vanilkový extrakt. Těsto rozdělte do forem a dejte péct na zhruba 20 minut. Těsto by nemělo být úplně pevné, ale ani tekuté. Nechte vychladnout a vyjměte z formy.

3 Připravte krém: máslo a sýr dejte do mixéru a metličkami vyšlehejte do hladkého krému, přidejte cukr, kakao a šlehejte, dokud nevznikne hedvábný krém.

4 Na podnos dejte jeden z korpusů, naneste třetinu krému, na ni položte druhý plát, opět naneste třetinu krému a poté zakončete posledním plátem a zbylým krémem. Nakonec posypte kakaem a dejte chladit. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit