
Milované čokoládové dortíčky
"Maminka miluje ořechy, já čokoládu. V tomhle dezertu se obě naše vášně spojují...,“ vypráví art directorka Marcela Kubíková.
Ingredience
- 240g másla, změklého
- 240g vlašských ořechů, mletých
- 240g kakaa holandského typu (nebo rozpuštěné čokolády)
- 240g moučkového cukru
- 8 vajec, žloutky a bílky oddělené
- 4 lžíce strouhanky
- 1/4 litru mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
- 200g másla
- 1–2 lžíce moučkového cukru
- 2–3 lžíce kakaa
- kakao holandského typu
- pařížská šlehačka a celé ořechy na ozdobení
NA KRÉM
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 175°C. V míse promíchejte změklé máslo, mleté ořechy, kakao, cukr, žloutky a strouhanku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně jej zapracujte do těsta. Těsto potom vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30–40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte vychladnout.
2 Na krém: mléko vlijte do hrnce a zašlehejte do něj mouku, žloutek a vanilkový cukr. Postavte hrnec na plotnu a za stálého míchání přiveďte pomalu k bodu varu. Vařte, dokud směs nezhoustne na kaši. Pak nechte zchladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a kakaem. Po lžících přidávejte a zašlehávejte zchladlou kaši (nemusíte ji použít všechnu, ale právě kaše máslový krém odlehčí).
3 Upečený korpus podélně prokrojte. Polovinu potřete 2/3 čokoládového krému, přiklopte druhou polovinou korpusu a potřete zbylým krémem. Poprašte kakaem. Nakrájejte na malé kostky a každý z nich ozdobte pařížskou šlehačkou a půlkou ořechu.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Zuzana Sitárová
3. Září 2017 18:15
Martina Zajícová
4. Září 2017 09:51