"Maminka miluje ořechy, já čokoládu. V tomhle dezertu se obě naše vášně spojují...,“ vypráví art directorka Marcela Kouřilová.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 175°C. V míse promíchejte změklé máslo, mleté ořechy, kakao, cukr, žloutky a strouhanku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně jej zapracujte do těsta. Těsto potom vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30–40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte vychladnout.
Na krém: mléko vlijte do hrnce a zašlehejte do něj mouku, žloutek a vanilkový cukr. Postavte hrnec na plotnu a za stálého míchání přiveďte pomalu k bodu varu. Vařte, dokud směs nezhoustne na kaši. Pak nechte zchladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a kakaem. Po lžících přidávejte a zašlehávejte zchladlou kaši (nemusíte ji použít všechnu, ale právě kaše máslový krém odlehčí).
Upečený korpus podélně prokrojte. Polovinu potřete 2/3 čokoládového krému, přiklopte druhou polovinou korpusu a potřete zbylým krémem. Poprašte kakaem. Nakrájejte na malé kostky a každý z nich ozdobte pařížskou šlehačkou a půlkou ořechu.
Komentáře
Dobry den. Aky velky plech treba pouzit pri peceni? Dakujem :)
Dobrý den, Zuzano, ideální je klasický obdéníkový plech o rozměrech přibližně 30x40-35x45 cm.