0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketový koláč z listového těsta

Cuketový koláč z listového těsta

4.5/5 Počet hodnocení: 80
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2447 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 159 g
Tuky 181 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užívejte si léto a zeleninu. Tenhle jednoduchý koláč s klidem předložte i zapřísáhlým masožravcům, uvidíte, že je tak dobrý, že jim pro jednou maso chybět nebude.

Suroviny

listové těsto 400 g
rozválené na pečícím papíře
menší, na tenká kolečka
česnek 2 stroužky
na plátky
olivový olej 2 PL
nebo 3, podle potřeby
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Těsto rozložte i s pečicím papírem na plech. Vytvarujte asi dvoucentimetrové okraje.

2

Cukety a česnek smočte v oleji a pořádně osolte a opepřete. Mascarpone smíchejte s půlkou parmazánu a natřete jím dno koláče. Navrch dejte cukety v řadách tak, aby se plátky lehce překrývaly.

3

Pečte 15 minut, pak posypte parmazánem a pečte ještě 15–20 minut.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Komentáře

Andrea Turoková

jednoduchy, rychly a moc moc dobry...

Zdenka Kadlecová

dobré

Bohumila Dost

Výborný recept, jednoduchý a výsledek ohromná mňamka.

Soňa Nováčková

Super recept, přidala jsem ještě nakládaná sušená rajčata:)

Mirka Matoušková

výborný, rychlý. přidala jsem šunku, velký úspěch.

Renata Zi

Skvele a rychle! Delam mensi gramaz podle dostupneho hotoveho listoveho testa (cca 275g), staci jedna mensi cuketa a odvaznemu i zbytek pomazankoveho masla, kdyz neni po ruce mascarpone, vysledek je chutove vyborny i tak.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč