Pusinky a košíčky můžete napéct předem a uchovat v chladu. Krémem je ale naplňte až těsně před podáváním.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 175 °C. V míse vyšlehejte moučkový cukr se žloutky a rozpuštěnou kávou. Přidejte změklé máslo, přisypte hladkou mouku, mletou skořici a sůl a vypracujte hladké těsto.
2 Kousek másla na potření rozpusťte a pomocí mašlovačky jím lehce vytřete formičky. Pak do nich vmáčkněte kousek těsta, vyskládejte je na plech a pečte asi 10–12 minut (těsto musí zezlátnout). Upečené košíčky ihned opatrně vyklepněte z formiček a nechte vychladnout.
3 Na krém nechte ve vodní lázni rozpustit čokoládu smíchanou se smetanou, medem, moučkovým cukrem a rozpuštěnou kávou. Pak vmíchejte máslo a metlou vyšlehejte do krému.
4 Na minipusinky z bílků a cukru vyšlehejte metlou nebo elektrickým šlehačem pevný sníh, naplňte ho do kornoutku z tvrdého papíru s odstřiženou špičkou a nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem, dejte do trouby, ztlumte ji na 120 °C a pomalu sušte do ztuhnutí.
5 Těsně před podáváním nastříkejte čokoládový krém pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou do košíčků, ozdobte upečenými pusinkami.
Komentáře
Lucia Klanicová
23.12.2018 18:47
Určite len 10 g masla do
Určite len 10 g masla do krému ? Sa mi to zdá málo na 25 košíčkov...
Martina Kojzarová
02.01.2019 11:04
Náplň je opravdu hodně hustá,
Náplň je opravdu hodně hustá, ale určitě se nemusíte bát zjemnit ji přidáním dalšího másla.