Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné karamelové bochánky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Velmi snadné Na 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4976 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 706 g
Tuky 176 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se sladkým překvapením uvnitř!

Suroviny

s karamelovou náplní (viz Něco navíc)
máslo 140 g
změklé
třtinový cukr 200 g
vejce 2 ks
mléko 30 ml
vanilkový extrakt 2 ČL
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
sůl 1 špetka
krystalový cukr
na obalení

Postup

1

Bonbony dejte na hodinu do chladničky. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo s oběma cukry vyšlehejte do pěny, až zesvětlá a bude nadýchané. Zvlášť prošlehejte vejce, mléko a vanilkový extrakt. Přidejte k máslové směsi a dobře prošlehejte. Prosejte kakao, mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Po částech zapracujte do máslové směsi a vypracujte těsto.

2

Vezměte vždy asi lžíci těsta, roztlačte na placičku a zabalte do ní bonbon. Vzniklou kuličku obalte v krystalovém cukru.

3

Skládejte na plech vyložený pečicím papírem a opakujte se zbývajícím těstem. Nechte mezi kuličkami aspoň 2 cm mezery – roztečou se do stran. Pečte 12–15 minut, až cukroví začne praskat. Vyjměte a nechte vychladnout na mřížce. V uzavřené nádobě v chladu vydrží 2 týdny.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší bonbony plněné karamelem jsou kuličky Lindt Lindor s karamelem, Rolo, Daim, Marabou nebo Figaro Karamelový úsměv.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Komentáře

30.04.2016 11:38

Recept jsem si musela upravit, jinak by všem vypadaly z toho cukru zuby. Cukru jsem dala jen polovinu (100+100) a i tak jsou bochánky sladké až dost, snesla bych méně. Kakaa jsem dala taky méně, jen cca 40g, kakaové jsou i tak dostatečně. Dávat dovnitř ještě další sladkost mi přišel už extrém, místo bonbonu jsem dovnitř zabalila mraženou jahodu (menší). V cukru neobalujte, stačí ho na kuličku nasypat špetku, účel to splní. A po těchto úpravách můžu doporučit, jsou úžasné. Dělala jsem asi menší, protože jich mám z této dávky cca 40. Na povrchu jsou krásně křupavé a vevnitř měkčí i díky té jahodě, aspoň tedy začerstva. A jahoda lehkou kyselostí vykompenzuje sladkost bochánku.

08.12.2017 10:51

Díky, zkusím. Dělala jsem podobné a moje zkušost s pečením byla: méně času, aby se nepřesušily a uvnitř byly vláčné. A cukru dávám automaticky o 1/3 méně všude. Možná i víc. A chuťově nic nestrádá.

Apetit magazín