0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné karamelové bochánky

Plněné karamelové bochánky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné karamelové bochánky

3.5 / 5. Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Velmi snadné Na 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4976 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 706 g
Tuky 176 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se sladkým překvapením uvnitř!

Suroviny

čokoládové bonbony 100 g
s karamelovou náplní (viz Něco navíc)
máslo 140 g
změklé
třtinový cukr 200 g
krupicový cukr 200 g
vejce 2 ks
mléko 30 ml
vanilkový extrakt 2 ČL
kakao holandského typu 100 g
mouka pšeničná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
sůl 1 špetka
krystalový cukr
na obalení

1 Bonbony dejte na hodinu do chladničky. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo s oběma cukry vyšlehejte do pěny, až zesvětlá a bude nadýchané. Zvlášť prošlehejte vejce, mléko a vanilkový extrakt. Přidejte k máslové směsi a dobře prošlehejte. Prosejte kakao, mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Po částech zapracujte do máslové směsi a vypracujte těsto.

2 Vezměte vždy asi lžíci těsta, roztlačte na placičku a zabalte do ní bonbon. Vzniklou kuličku obalte v krystalovém cukru.

3 Skládejte na plech vyložený pečicím papírem a opakujte se zbývajícím těstem. Nechte mezi kuličkami aspoň 2 cm mezery – roztečou se do stran. Pečte 12–15 minut, až cukroví začne praskat. Vyjměte a nechte vychladnout na mřížce. V uzavřené nádobě v chladu vydrží 2 týdny.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší bonbony plněné karamelem jsou kuličky Lindt Lindor s karamelem, Rolo, Daim, Marabou nebo Figaro Karamelový úsměv.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Komentáře

Lenka Růžičková

Recept jsem si musela upravit, jinak by všem vypadaly z toho cukru zuby. Cukru jsem dala jen polovinu (100+100) a i tak jsou bochánky sladké až dost, snesla bych méně. Kakaa jsem dala taky méně, jen cca 40g, kakaové jsou i tak dostatečně. Dávat dovnitř ještě další sladkost mi přišel už extrém, místo bonbonu jsem dovnitř zabalila mraženou jahodu (menší). V cukru neobalujte, stačí ho na kuličku nasypat špetku, účel to splní. A po těchto úpravách můžu doporučit, jsou úžasné. Dělala jsem asi menší, protože jich mám z této dávky cca 40. Na povrchu jsou krásně křupavé a vevnitř měkčí i díky té jahodě, aspoň tedy začerstva. A jahoda lehkou kyselostí vykompenzuje sladkost bochánku.

Miška Sádecká

Díky, zkusím. Dělala jsem podobné a moje zkušost s pečením byla: méně času, aby se nepřesušily a uvnitř byly vláčné. A cukru dávám automaticky o 1/3 méně všude. Možná i víc. A chuťově nic nestrádá.

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč