Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné karamelové bochánky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné Na 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4976 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 706 g
Tuky 176 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se sladkým překvapením uvnitř!

Suroviny

s karamelovou náplní (viz Něco navíc)
máslo 140 g
změklé
třtinový cukr 200 g
vejce 2 ks
mléko 30 ml
vanilkový extrakt 2 ČL
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
sůl 1 špetka
krystalový cukr
na obalení

1 Bonbony dejte na hodinu do chladničky. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo s oběma cukry vyšlehejte do pěny, až zesvětlá a bude nadýchané. Zvlášť prošlehejte vejce, mléko a vanilkový extrakt. Přidejte k máslové směsi a dobře prošlehejte. Prosejte kakao, mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Po částech zapracujte do máslové směsi a vypracujte těsto.

2 Vezměte vždy asi lžíci těsta, roztlačte na placičku a zabalte do ní bonbon. Vzniklou kuličku obalte v krystalovém cukru.

3 Skládejte na plech vyložený pečicím papírem a opakujte se zbývajícím těstem. Nechte mezi kuličkami aspoň 2 cm mezery – roztečou se do stran. Pečte 12–15 minut, až cukroví začne praskat. Vyjměte a nechte vychladnout na mřížce. V uzavřené nádobě v chladu vydrží 2 týdny.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší bonbony plněné karamelem jsou kuličky Lindt Lindor s karamelem, Rolo, Daim, Marabou nebo Figaro Karamelový úsměv.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Komentáře

30.04.2016 11:38

Recept jsem si musela upravit, jinak by všem vypadaly z toho cukru zuby. Cukru jsem dala jen polovinu (100+100) a i tak jsou bochánky sladké až dost, snesla bych méně. Kakaa jsem dala taky méně, jen cca 40g, kakaové jsou i tak dostatečně. Dávat dovnitř ještě další sladkost mi přišel už extrém, místo bonbonu jsem dovnitř zabalila mraženou jahodu (menší). V cukru neobalujte, stačí ho na kuličku nasypat špetku, účel to splní. A po těchto úpravách můžu doporučit, jsou úžasné. Dělala jsem asi menší, protože jich mám z této dávky cca 40. Na povrchu jsou krásně křupavé a vevnitř měkčí i díky té jahodě, aspoň tedy začerstva. A jahoda lehkou kyselostí vykompenzuje sladkost bochánku.

08.12.2017 10:51

Díky, zkusím. Dělala jsem podobné a moje zkušost s pečením byla: méně času, aby se nepřesušily a uvnitř byly vláčné. A cukru dávám automaticky o 1/3 méně všude. Možná i víc. A chuťově nic nestrádá.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč