0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ořechovo-čokoládové řezy

Ořechovo-čokoládové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ořechovo-čokoládové řezy

3.7 / 5. Počet hodnocení: 66
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10014 kcal
Bílkoviny 261 g
Sacharidy 651 g
Tuky 698 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dostane i ty, kteří cukroví moc nemusejí.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
máslo 80 g
třtinový cukr 180 g
zlatý sirup 250 ml
(350 g)
smetana ke šlehání 125 ml
30–33%
vejce 7 ks
rozinky 200 g
jumbo, namočené v rumu
vlašské ořechy 360 g
nasekané nahrubo
Na těsto
mouka pšeničná hladká 170 g
kakao holandského typu 25 g
máslo 125 g
vychlazené a nasekané
moučkový cukr 80 g
žloutek 3 ks
bílek 1 ks

1 Na těsto dejte do robotu se sekacím nástavcem mouku, kakao, máslo a moučkový cukr a mixujte, až vznikne jemná drobenka. Za stálé- ho chodu robotu přidejte žloutky a zapracujte. Pak přidejte lžíci ledové vody a mixujte, až se těsto začne spojovat.

2 Prsty roztlačte těsto na dno nepřilnavého plechu 30 x 40 cm. Povrch uhlaďte pomocí polévkové lžíce, potřete bílkem a dejte na hodinu do chladničky nebo až podklad ztuhne.

3 Troubu předehřejte na 160 °C. Nad horkou vodní lázní rozehřejte čokoládu s máslem na polevu. Sejměte a nechte trochu zchladnout.

4 Dejte do mísy třtinový cukr, zlatý sirup, smetanu a vejce. Přidejte rozpuštěnou čokoládovou směs a dobře prošlehejte. Vmíchejte okapané rozinky a nalijte na těsto na plechu. Posypte ořechy a pečte 40–45 minut, jen až směs zpevní. Vyjměte a nechte chladnout 20 minut. Pak dejte do chladničky zcela vychladnout. Nakrájejte na menší obdélníky.

NĚCO NAVÍC
Uchovávejte v chladničce, jinak čokoláda povolí a řezy nepůjdou krájet. V uzavřené nádobě vydrží zhruba týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč