Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechovo-čokoládové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 81
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10014 kcal
Bílkoviny 261 g
Sacharidy 651 g
Tuky 698 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dostane i ty, kteří cukroví moc nemusejí.

Související recepty

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
třtinový cukr 180 g
zlatý sirup 250 ml
(350 g)
30–33%
vejce 7 ks
rozinky 200 g
jumbo, namočené v rumu
nasekané nahrubo
Na těsto
máslo 125 g
vychlazené a nasekané

Postup

1

Na těsto dejte do robotu se sekacím nástavcem mouku, kakao, máslo a moučkový cukr a mixujte, až vznikne jemná drobenka. Za stálé- ho chodu robotu přidejte žloutky a zapracujte. Pak přidejte lžíci ledové vody a mixujte, až se těsto začne spojovat.

2

Prsty roztlačte těsto na dno nepřilnavého plechu 30 x 40 cm. Povrch uhlaďte pomocí polévkové lžíce, potřete bílkem a dejte na hodinu do chladničky nebo až podklad ztuhne.

3

Troubu předehřejte na 160 °C. Nad horkou vodní lázní rozehřejte čokoládu s máslem na polevu. Sejměte a nechte trochu zchladnout.

4

Dejte do mísy třtinový cukr, zlatý sirup, smetanu a vejce. Přidejte rozpuštěnou čokoládovou směs a dobře prošlehejte. Vmíchejte okapané rozinky a nalijte na těsto na plechu. Posypte ořechy a pečte 40–45 minut, jen až směs zpevní. Vyjměte a nechte chladnout 20 minut. Pak dejte do chladničky zcela vychladnout. Nakrájejte na menší obdélníky.

NĚCO NAVÍC
Uchovávejte v chladničce, jinak čokoláda povolí a řezy nepůjdou krájet. V uzavřené nádobě vydrží zhruba týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín