Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechovo-čokoládové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 70
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10014 kcal
Bílkoviny 261 g
Sacharidy 651 g
Tuky 698 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dostane i ty, kteří cukroví moc nemusejí.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
třtinový cukr 180 g
zlatý sirup 250 ml
(350 g)
30–33%
vejce 7 ks
rozinky 200 g
jumbo, namočené v rumu
nasekané nahrubo
Na těsto
máslo 125 g
vychlazené a nasekané

1 Na těsto dejte do robotu se sekacím nástavcem mouku, kakao, máslo a moučkový cukr a mixujte, až vznikne jemná drobenka. Za stálé- ho chodu robotu přidejte žloutky a zapracujte. Pak přidejte lžíci ledové vody a mixujte, až se těsto začne spojovat.

2 Prsty roztlačte těsto na dno nepřilnavého plechu 30 x 40 cm. Povrch uhlaďte pomocí polévkové lžíce, potřete bílkem a dejte na hodinu do chladničky nebo až podklad ztuhne.

3 Troubu předehřejte na 160 °C. Nad horkou vodní lázní rozehřejte čokoládu s máslem na polevu. Sejměte a nechte trochu zchladnout.

4 Dejte do mísy třtinový cukr, zlatý sirup, smetanu a vejce. Přidejte rozpuštěnou čokoládovou směs a dobře prošlehejte. Vmíchejte okapané rozinky a nalijte na těsto na plechu. Posypte ořechy a pečte 40–45 minut, jen až směs zpevní. Vyjměte a nechte chladnout 20 minut. Pak dejte do chladničky zcela vychladnout. Nakrájejte na menší obdélníky.

NĚCO NAVÍC
Uchovávejte v chladničce, jinak čokoláda povolí a řezy nepůjdou krájet. V uzavřené nádobě vydrží zhruba týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč