Dostane i ty, kteří cukroví moc nemusejí.
Suroviny
Postup
Na těsto dejte do robotu se sekacím nástavcem mouku, kakao, máslo a moučkový cukr a mixujte, až vznikne jemná drobenka. Za stálé- ho chodu robotu přidejte žloutky a zapracujte. Pak přidejte lžíci ledové vody a mixujte, až se těsto začne spojovat.
Prsty roztlačte těsto na dno nepřilnavého plechu 30 x 40 cm. Povrch uhlaďte pomocí polévkové lžíce, potřete bílkem a dejte na hodinu do chladničky nebo až podklad ztuhne.
Troubu předehřejte na 160 °C. Nad horkou vodní lázní rozehřejte čokoládu s máslem na polevu. Sejměte a nechte trochu zchladnout.
Dejte do mísy třtinový cukr, zlatý sirup, smetanu a vejce. Přidejte rozpuštěnou čokoládovou směs a dobře prošlehejte. Vmíchejte okapané rozinky a nalijte na těsto na plechu. Posypte ořechy a pečte 40–45 minut, jen až směs zpevní. Vyjměte a nechte chladnout 20 minut. Pak dejte do chladničky zcela vychladnout. Nakrájejte na menší obdélníky.
NĚCO NAVÍC
Uchovávejte v chladničce, jinak čokoláda povolí a řezy nepůjdou krájet. V uzavřené nádobě vydrží zhruba týden.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Řezy de luxe aneb koláče na plech, co mají šmrnc. Upečte si nadýchané rychlé dezerty(12 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
- Božské čokoládové dezerty a tipy, jak pracovat s čokoládou bez rozčilování(84 receptů )
- V hlavní roli skořápkové plody: Vyzkoušejte 20 skvělých ořechových moučníků(21 receptů )