Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ořechovo-čokoládové řezy

Dostane i ty, kteří cukroví moc nemusejí.

Vydání: 2014/12
Autor:
Hodnocení:
38 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Pečení 0:45
Cukroví

Ingredience

    • 200 g tmavé čokolády
    • 80 g másla
    • 180 g třtinového cukru
    • 250 ml (350g) zlatého sirupu
    • 125 ml smetany ke šlehání (30–33%)
    • 7 vajec
    • 200 g jumbo rozinek namočených v rumu
    • 360 g vlašských ořechů, nasekaných nahrubo

    NA TĚSTO

    • 170 g hladké mouky
    • 25 g kakaa holandského typu
    • 125 g másla, vychlazeného a nasekaného
    • 80 g moučkového cukru
    • 3 žloutky
    • 1 bílek

Příprava jídla

1 Na těsto dejte do robotu se sekacím nástavcem mouku, kakao, máslo a moučkový cukr a mixujte, až vznikne jemná drobenka. Za stálé- ho chodu robotu přidejte žloutky a zapracujte. Pak přidejte lžíci ledové vody a mixujte, až se těsto začne spojovat.

2 Prsty roztlačte těsto na dno nepřilnavého plechu 30 x 40 cm. Povrch uhlaďte pomocí polévkové lžíce, potřete bílkem a dejte na hodinu do chladničky nebo až podklad ztuhne.

3 Troubu předehřejte na 160 °C. Nad horkou vodní lázní rozehřejte čokoládu s máslem na polevu. Sejměte a nechte trochu zchladnout.

4 Dejte do mísy třtinový cukr, zlatý sirup, smetanu a vejce. Přidejte rozpuštěnou čokoládovou směs a dobře prošlehejte. Vmíchejte okapané rozinky a nalijte na těsto na plechu. Posypte ořechy a pečte 40–45 minut, jen až směs zpevní. Vyjměte a nechte chladnout 20 minut. Pak dejte do chladničky zcela vychladnout. Nakrájejte na menší obdélníky.

NĚCO NAVÍC

Uchovávejte v chladničce, jinak čokoláda povolí a řezy nepůjdou krájet. V uzavřené nádobě vydrží zhruba týden.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Radčino linecké cukroví

Janiččiny křupavé vanilkové rohlíčky

Plněné karamelové bochánky

Lískooříškoví šneci bez lepku a mléka

Kávové košíčky s minipusinkami

40x vánoční cukroví

Přidat komentář