0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ořechovo-čokoládové řezy

Ořechovo-čokoládové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ořechovo-čokoládové řezy

3.7/5 Počet hodnocení: 66
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10014 kcal
Bílkoviny 261 g
Sacharidy 651 g
Tuky 698 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dostane i ty, kteří cukroví moc nemusejí.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
máslo 80 g
třtinový cukr 180 g
zlatý sirup 250 ml
(350 g)
30–33%
vejce 7 ks
rozinky 200 g
jumbo, namočené v rumu
vlašské ořechy 360 g
nasekané nahrubo
Na těsto
mouka pšeničná hladká 170 g
kakao holandského typu 25 g
máslo 125 g
vychlazené a nasekané
moučkový cukr 80 g
žloutek 3 ks

1 Na těsto dejte do robotu se sekacím nástavcem mouku, kakao, máslo a moučkový cukr a mixujte, až vznikne jemná drobenka. Za stálé- ho chodu robotu přidejte žloutky a zapracujte. Pak přidejte lžíci ledové vody a mixujte, až se těsto začne spojovat.

2 Prsty roztlačte těsto na dno nepřilnavého plechu 30 x 40 cm. Povrch uhlaďte pomocí polévkové lžíce, potřete bílkem a dejte na hodinu do chladničky nebo až podklad ztuhne.

3 Troubu předehřejte na 160 °C. Nad horkou vodní lázní rozehřejte čokoládu s máslem na polevu. Sejměte a nechte trochu zchladnout.

4 Dejte do mísy třtinový cukr, zlatý sirup, smetanu a vejce. Přidejte rozpuštěnou čokoládovou směs a dobře prošlehejte. Vmíchejte okapané rozinky a nalijte na těsto na plechu. Posypte ořechy a pečte 40–45 minut, jen až směs zpevní. Vyjměte a nechte chladnout 20 minut. Pak dejte do chladničky zcela vychladnout. Nakrájejte na menší obdélníky.

NĚCO NAVÍC
Uchovávejte v chladničce, jinak čokoláda povolí a řezy nepůjdou krájet. V uzavřené nádobě vydrží zhruba týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč