Lískooříškoví šneci bez lepku a mléka

Lískooříškoví šneci bez lepku a mléka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3332 kcal
Bílkoviny 17 g
Cukr 616 g
Tuky 84 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Z těsta, které je pěkně tvárné, můžete vytvořit jednoduše šnečky, ale i rohlíčky nebo další tvary. Ti, co nemohou lepek nebo mléko, je ocení nejen o Vánocích, ale i jako běžné pečivo k čaji či kávě,“ říká autorka receptu Radka Vrzalová.

Suroviny

brambory 250 g
vařené, oloupané a najemno nastrouhané
135 g
čiroková hladká mouka plus na podsypání
1 ČL
guarová moučka
škrob 135 g
na podsypání
1 ks
bezlepkový pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
moučkový cukr 100 g
plus na dokončení
vanilkový cukr 1
citronová kůra 1 PL
1 ks
bezlepkový prášek do pečiva
tuk 100 g
nakrájený na kousky
vejce 1 ks
Na náplň
mouka lískooříšková 170 g
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1
rýžové mléko 250 ml
1 PL
rum tuzemák nebo oříškový likér
meruňkový džem 3 PL
vejce
rozšlehané na potření, drcené oříšky či mandle k podávání

1 Ze strouhaných brambor, mouky, guarové moučky, škrobu, pudinku, cukrů, citronové kůry, prášku do pečiva, tuku a vejce vypracujte vláčné těsto, které nechte půl hodiny odpočinout zabalené v potravinářské fólii v chladničce.

2 Na náplň smíchejte v misce oříškovou mouku s oběma cukry. Rostlinné mléko přiveďte k varu s alkoholem a naráz přisypte oříškovo-cukrovou směs, přidejte meruňkovou marmeládu a vymíchejte oříškovou hmotu na plnění těsta a nechte zchladnout.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyndejte z lednice a vyválejte na sílu cca 1 cm (podsypávejte směsí čirokové mouky a škrobu). Vyválené těsto potřete zchladlou oříškovou směsí, rozkrojte na polovinu a od krajů ke středu srolujte dvě menší roládky. Nakrájejte je na 1 cm plátky – vzniknou tak šnečci. Skládejte je na plech vyložený papírem na pečení, hezkou strukturou směrem nahoru, a potřete rozšlehaným vejcem. Pečivo posypte sekanými ořechy a pečte dozlatova cca 25 minut.

4 Plech s pečivem dejte po upečení vychladnout na mřížku, a pokud chcete, poprašte moučkovým cukrem. Pečivo vydrží v plechové dóze tři dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit