Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lískooříškoví šneci bez lepku a mléka

Lískooříškoví šneci bez lepku a mléka

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4046 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 739 g
Tuky 90 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Z těsta, které je pěkně tvárné, můžete vytvořit jednoduše šnečky, ale i rohlíčky nebo další tvary. Ti, co nemohou lepek nebo mléko, je ocení nejen o Vánocích, ale i jako běžné pečivo k čaji či kávě,“ říká autorka receptu Radka Vrzalová.

Suroviny

vařené, oloupané a najemno nastrouhané (varný typ B či C)
čiroková mouka 135 g
hladká + na podsypání
škrob 135 g
bramborový + na podsypání
bezlepkový, vanilkový
+ na dokončení
jemně nastrouhaná
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
bezlepkový
tuk 100 g
na kousky
vejce 1 ks
Na náplň
mouka lískooříšková 170 g
sójové mléko 250 ml
nebo rýžové či mandlové
rum 1 PL
tuzemák; nebo oříškový likér
meruňkový džem 3 PL
rozšlehané, na potření
lískové oříšky
drcené; nebo drcené mandle na ozdobu

1 Ze strouhaných brambor, mouky, guarové moučky, škrobu, pudinku, cukrů, citronové kůry, prášku do pečiva, tuku a vejce vypracujte vláčné těsto, které nechte půl hodiny odpočinout zabalené v potravinářské fólii v chladničce.

2 Na náplň smíchejte v misce oříškovou mouku s oběma cukry. Rostlinné mléko přiveďte k varu s alkoholem a naráz přisypte oříškovo-cukrovou směs, přidejte meruňkovou marmeládu a vymíchejte oříškovou hmotu na plnění těsta a nechte zchladnout.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyndejte z lednice a vyválejte na sílu cca 1 cm (podsypávejte směsí čirokové mouky a škrobu). Vyválené těsto potřete zchladlou oříškovou směsí, rozkrojte na polovinu a od krajů ke středu srolujte dvě menší roládky. Nakrájejte je na 1 cm plátky – vzniknou tak šnečci. Skládejte je na plech vyložený papírem na pečení, hezkou strukturou směrem nahoru, a potřete rozšlehaným vejcem. Pečivo posypte sekanými ořechy a pečte dozlatova cca 25 minut.

4 Plech s pečivem dejte po upečení vychladnout na mřížku, a pokud chcete, poprašte moučkovým cukrem. Pečivo vydrží v plechové dóze tři dny.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč