Hovězí ragú se zeleninou a čočkou

Hovězí ragú se zeleninou a čočkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí ragú se zeleninou a čočkou

4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5548 kcal
Bílkoviny 381 g
Sacharidy 577 g
Tuky 156 g
Vláknina 75 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatné ragú klidně podávejte jen tak, v misce jako polévku. Příloha není třeba, pokud ale chcete, můžete k němu udělat bramborovou kaši.

Suroviny

máslo 1 PL
rostlinný olej 2 PL
cibule 2 ks
nakrájené nadrobno
hovězí maso 1 kg
plec nebo kližka, nakrájené na menší kostky
česnek 3 stroužky
drcený
konzervovaná rajčata drcená 400 g
vývar hovězí 1.5 l
víno červené 1 hrnek
bobkový list 3 ks
tymián sušený 1 PL
nebo svazek čerstvého
kajenský pepř 1 špetka
čočka 1.5 hrnku
zelená nebo hnědá, podle potřeby a druhu předem namočená
mrkev 4 ks
na kolečka
řapíkatý celer 3 ks
na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá, na ozdobení, lze nahradit tymiánem

Postup

1

Ve větším hrnci rozehřejte máslo s 1 lžící oleje a opečte na něm cibuli dosklovita. Poté přidejte zbývající olej, maso a česnek a opečte maso dohněda – mělo by se opékat, nikoli dusit!

2

Přidejte rajčata, vývar, víno, bobkový list, tymián a kajenský pepř, přiklopte a na mírném plameni vařte do změknutí. Po 45 minutách přisypte čočku, po půl hodině mrkev a celer. Dochuťte solí a pepřem a ozdobte bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Komentáře

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit