Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pennette rigate s telecím ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2648 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 201 g
Tuky 124 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Telecí má na jaře sezonu, využijte toho pro přípravu těchto lahodných těstovin.

Suroviny

mrkev 1 ks
malá, nadrobno
řapíkatý celer 1
stoneek
česnek 1 stroužek
malá
olivový olej 2 PL
mleté
1 PL
rajčatový koncentrát lze nahradit 4 lžícemi protlaku
hříbky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí 150 ml
těstoviny 320 g
pennette rigate
ke zdobení

Postup

1

Nasekejte nadrobno malou karotku, řapík celeru, stroužek česneku a malou cibuli. Opékejte je na 2 lžících olivového oleje asi 3 minuty.

2

Přidejte 450 g mletého telecího masa, a když se trochu opeče, zalijte 150 ml bílého vína. Až se vstřebá, vmíchejte lžíci rajčatového koncentrátu či 4 lžíce protlaku, 10 g sušených hříbků (předem namočených a nahrubo pokrájených) a poprašte 1/2 lžičkou hladké mouky. Osolte, opepřete, zalijte 150 ml hovězího vývaru. Vařte 30 minut.

3

Chvíli před koncem vmíchejte 100 ml smetany ke šlehání. Smíchejte s pennette rigate a zdobte parmazánem.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...