Pennette rigate s telecím ragú

Pennette rigate s telecím ragú

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 907 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 41 g
Tuky 63 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Telecí má na jaře sezonu, využijte toho pro přípravu těchto lahodných těstovin.

Suroviny

mrkev 1 ks
malá, nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
česnek 1 stroužek
cibule 1 ks
malá
olivový olej 2 PL
450 g
mleté telecí maso
víno bílé 150 ml
1 PL
rajčatový koncentrát lze nahradit 4 lžícemi protlaku
sušené houby 10 g
mouka pšeničná hladká 0.5 ČL
sůl
pepř
vývar hovězí 150 ml
smetana ke šlehání 100 ml
320 g
těstoviny pennette rigate
parmazán
ke zdobení

1 Nasekejte nadrobno malou karotku, řapík celeru, stroužek česneku a malou cibuli. Opékejte je na 2 lžících olivového oleje asi 3 minuty.

2 Přidejte 450 g mletého telecího masa, a když se trochu opeče, zalijte 150 ml bílého vína. Až se vstřebá, vmíchejte lžíci rajčatového koncentrátu či 4 lžíce protlaku, 10 g sušených hříbků (předem namočených a nahrubo pokrájených) a poprašte 1/2 lžičkou hladké mouky. Osolte, opepřete, zalijte 150 ml hovězího vývaru. Vařte 30 minut.

3 Chvíli před koncem vmíchejte 100 ml smetany ke šlehání. Smíchejte s pennette rigate a zdobte parmazánem.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit