Telecí má na jaře sezonu, využijte toho pro přípravu těchto lahodných těstovin.
Suroviny
mrkev
1
ks
malá, nadrobno
řapíkatý celer
1
stoneek
česnek
1
stroužek
cibule
1
ks
malá
olivový olej
2
PL
telecí maso
450
g
mleté
víno bílé
150
ml
1
PL
rajčatový koncentrát lze nahradit 4 lžícemi protlaku
sušené houby
10
g
hříbky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí
150
ml
smetana ke šlehání
100
ml
těstoviny
320
g
pennette rigate
ke zdobení
Postup
1
Nasekejte nadrobno malou karotku, řapík celeru, stroužek česneku a malou cibuli. Opékejte je na 2 lžících olivového oleje asi 3 minuty.
2
Přidejte 450 g mletého telecího masa, a když se trochu opeče, zalijte 150 ml bílého vína. Až se vstřebá, vmíchejte lžíci rajčatového koncentrátu či 4 lžíce protlaku, 10 g sušených hříbků (předem namočených a nahrubo pokrájených) a poprašte 1/2 lžičkou hladké mouky. Osolte, opepřete, zalijte 150 ml hovězího vývaru. Vařte 30 minut.
3
Chvíli před koncem vmíchejte 100 ml smetany ke šlehání. Smíchejte s pennette rigate a zdobte parmazánem.