0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu pečená vepřová krkovice na zelí

Pomalu pečená vepřová krkovice na zelí

4.7 / 5. Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3503 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 236 g
Tuky 139 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při pomalém pečení zůstane krkovice krásně šťavnatá a všechny chutě se propojí. Podávejte se šťouchanými bramborami.

Suroviny

krkovice 6 plátků
bez kosti (silných asi 3 cm, po 150–200 g)
pepř
čerstvě drcený
sůl
tymián
olej 3 PL
nebo sádlo
cibule červená 2 ks
nahrubo
zelí bílé 1,5 kg
nakrouhané
jablko 2 ks
červená, na osminky a potřená citronovou šťávou
víno bílé 400 ml
+ 2 lžíce navíc
kaštany 200 g
konzervované nebo pečené či vařené
džem 2 PL
zázvorový
vinný ocet bílý 2 PL
nebo citronová šťáva
krupicový cukr 2 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Maso osolte, vydatně opepřete a posypte částí odrhnutého tymiánu.

2

V pekáčku nebo kastrole vhodném do trouby rozehřejte 2 lžíce tuku, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.

3

Přidejte zelí, přilijte víno, promíchejte a vařte, dokud zelí nezačne měknout.

4

Pak vmíchejte jablka, kaštany, 1 lžíci džemu, cukr a ocet, osolte, opepřete a ještě 5 minut povařte.

5

Mezitím v pánvi na zbylém tuku zprudka opečte maso z obou stran, aby se zatáhlo, potřete ho lžící džemu a ještě chvíli opékejte.

6

Plátky masa přesuňte na zelí a posypte zbylým tymiánem.

7

Do pánve vlijte 2 lžíce vína, odmíchejte ode dna všechny přípečky a obsah pánve přelijte přes maso.

8

Pekáč nebo kastrol přikryjte a pečte 75–90 minut, dokud není maso úplně měkké.

TIPY & TRIKY
Vakuované nebo konzervované kaštany koupíte v obchodech s italskými potravinami nebo v prodejně Produits de France, kde 439g balení kaštanů v konzervě pořídíte za 230 Kč. Pokud chcete, můžete použít i doma pečené nebo vařené kaštany.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Komentáře

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč