Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krkovice se zelným salátem
Krkovice se zelným salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krkovice se zelným salátem

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2359 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 96 g
Tuky 153 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krkovici pořádně zalijte pivem.

Suroviny

krkovice 4 plátky
bez kosti, plátky po 150–200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 4 PL
na potření masa
šalvěj 1 ČL
sušená šalvěj nebo 1 lžíce čerstvé nasekané
česnek 1 palice
rozebraná na stroužky
na klínky
kmín 1 ČL
drcený
trocha na podlití
Na salát
zelí kysané 600 g
bílé
mrkev 1 ks
velká, nastrouhaná na hrubší nudličky
jarní cibulka 3 ks
na plátky
červené jablko na nudličky
rostlinný olej 2 PL
sůl
zázvor (mletý) 1 špetka
na dochucení

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 °C. Okraje krkovice nasekněte špičkou nože, aby se plátky při pečení nekroutily. Z obou stran je osolte, opepřete, potřete olejem, vetřete bylinky, přikryjte a nechte v chladu odležet.

2

Zelí překrájejte, vložte do mísy a promíchejte s mrkví, cibulí a jablkem. Přilijte olej, dochuťte cukrem, zázvorem a případně solí.

3

Do pekáče nebo na plech rozložte naložené plátky krkovice, posypte je kmínem, obložte stroužky neloupaného česneku, klínky cibule a zprudka zapečte asi 15 minut v troubě. Podlijte vodou nebo i pivem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut doměkka. Nakonec stáhněte alobal a dopečte krátce dozlatova. Podávejte se zelným salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...