0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krkovice se zelným salátem

Krkovice se zelným salátem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2364 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 104 g
Tuky 161 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krkovici pořádně zalijte pivem.

Suroviny

vepřové maso 4 plátky
bez kosti po 150–200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej 4 PL
na potření masa
šalvěj 1 ČL
sušená šalvěj nebo 1 lžíce čerstvé nasekané
česnek 1 ks
palice rozebraná na stroužky
cibule 2 ks
na klínky
kmín 1 ČL
drcený
pivo světlé
trocha podlití
Na salát
zelí kysané 500 g
bílé
mrkev 1 ks
velká, nastrouhaná na hrubší nudličky
jarní cibulka 3 ks
na plátky
jablko 1 ks
červené jablko na nudličky
olej 2 PL
sůl
zázvor (mletý) 1 špetka
cukr
na dochucení

1 Rozpalte troubu na 180 °C. Okraje krkovice nasekněte špičkou nože, aby se plátky při pečení nekroutily. Z obou stran je osolte, opepřete, potřete olejem, vetřete bylinky, přikryjte a nechte v chladu odležet.

2 Zelí překrájejte, vložte do mísy a promíchejte s mrkví, cibulí a jablkem. Přilijte olej, dochuťte cukrem, zázvorem a případně solí.

3 Do pekáče nebo na plech rozložte naložené plátky krkovice, posypte je kmínem, obložte stroužky neloupaného česneku, klínky cibule a zprudka zapečte asi 15 minut v troubě. Podlijte vodou nebo i pivem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut doměkka. Nakonec stáhněte alobal a dopečte krátce dozlatova. Podávejte se zelným salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit