Krkovici pořádně zalijte pivem.
Suroviny
krkovice
4
plátky
bez kosti, plátky po 150–200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
4
PL
na potření masa
šalvěj
1
ČL
sušená šalvěj nebo 1 lžíce čerstvé nasekané
česnek
1
palice
rozebraná na stroužky
cibule
2
ks
na klínky
kmín
1
ČL
drcený
trocha na podlití
Na salát
zelí kysané
600
g
bílé
mrkev
1
ks
velká, nastrouhaná na hrubší nudličky
jarní cibulka
3
ks
na plátky
jablko
1
ks
červené jablko na nudličky
rostlinný olej
2
PL
sůl
zázvor (mletý)
1
špetka
na dochucení
Postup
1
Rozpalte troubu na 180 °C. Okraje krkovice nasekněte špičkou nože, aby se plátky při pečení nekroutily. Z obou stran je osolte, opepřete, potřete olejem, vetřete bylinky, přikryjte a nechte v chladu odležet.
2
Zelí překrájejte, vložte do mísy a promíchejte s mrkví, cibulí a jablkem. Přilijte olej, dochuťte cukrem, zázvorem a případně solí.
3
Do pekáče nebo na plech rozložte naložené plátky krkovice, posypte je kmínem, obložte stroužky neloupaného česneku, klínky cibule a zprudka zapečte asi 15 minut v troubě. Podlijte vodou nebo i pivem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut doměkka. Nakonec stáhněte alobal a dopečte krátce dozlatova. Podávejte se zelným salátem.