Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krkovička pro vítanou návštěvu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 88
Více než dvě hodiny Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9581 kcal
Bílkoviny 812 g
Sacharidy 85 g
Tuky 651 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proč krkovička pro vítanou návštěvu? To pochopíte, jakmile recept poprvé vyzkoušíte. Úžasná kombinace vepřového masa, šunky, sýra a žampionů provoní váš byt a návštěvu mile uvítá zprvu svou vůní, poté i fantastickou chutí. Pečínku si dejte s chlebem nebo bramborami na jakýkoli způsob.

Suroviny

bez kosti, v celku
pepř
čerstvě mletý
olej 2 PL
Na marinádu
hořčice 3 PL
med 1 PL
olej 2 PL
sůl 1,5 ČL
Na náplň
uzené maso 10 plátků
2 mm silné
sýr 10 plátků
2 mm silné
syrové, na 2mm plátky

Postup

1

Maso desetkrát příčně nařízněte tak, jako byste je krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrajujte do konce.

2

Smíchejte suroviny na marinádu, potřete jí maso i na plochách vzniklých řezem, opepřete, zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici alespoň čtyřiadvacet hodin odležet.

3

Druhý den vložte do každého řezu v mase plátek uzeného, plátek sýra a několik plátků žampionů. Pomažte olejem a pořádně zabalte do alobalu, aby během pečení nevytekla šťáva.

4

Dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte nejméně dvě hodiny – na posledních dvacet minut alobal otevřete a maso dopečte odkryté.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...