Pečínku si dejte s chlebem nebo bramborami na jakýkoli způsob.
Suroviny
krkovice
2
kg
bez kosti, v celku
pepř
čerstvě mletý
olej
2
PL
Na marinádu
citronová šťáva
2
PL
víno bílé
4
PL
hořčice
3
PL
med
1
PL
olej
2
PL
sůl
1,5
ČL
Na náplň
uzené maso
10
plátků
2 mm silné
sýr
10
plátků
2 mm silné
žampiony
150
g
syrové, na 2mm plátky
Postup
1
Maso desetkrát příčně nařízněte tak, jako byste je krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrajujte do konce.
2
Smíchejte suroviny na marinádu, potřete jí maso i na plochách vzniklých řezem, opepřete, zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici alespoň čtyřiadvacet hodin odležet.
3
Druhý den vložte do každého řezu v mase plátek uzeného, plátek sýra a několik plátků žampionů. Pomažte olejem a pořádně zabalte do alobalu, aby během pečení nevytekla šťáva.
4
Dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte nejméně dvě hodiny – na posledních dvacet minut alobal otevřete a maso dopečte odkryté.