Proč krkovička pro vítanou návštěvu? To pochopíte, jakmile recept poprvé vyzkoušíte. Úžasná kombinace vepřového masa, šunky, sýra a žampionů provoní váš byt a návštěvu mile uvítá zprvu svou vůní, poté i fantastickou chutí. Pečínku si dejte s chlebem nebo bramborami na jakýkoli způsob.
Suroviny
Postup
Maso desetkrát příčně nařízněte tak, jako byste je krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrajujte do konce.
Smíchejte suroviny na marinádu, potřete jí maso i na plochách vzniklých řezem, opepřete, zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici alespoň čtyřiadvacet hodin odležet.
Druhý den vložte do každého řezu v mase plátek uzeného, plátek sýra a několik plátků žampionů. Pomažte olejem a pořádně zabalte do alobalu, aby během pečení nevytekla šťáva.
Dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte nejméně dvě hodiny – na posledních dvacet minut alobal otevřete a maso dopečte odkryté.