0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Thajský salát s pečeným kuřecím masem

thajsky salat
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Thajský salát s pečeným kuřecím masem

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1645 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 51 g
Tuky 97 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opékáte jenom kuře – na pánvi nebo grilu v troubě. Mimořádně zdravé jídlo!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
okurka 0.5 ks
podélně rozpůlená salátová okurka, nakrájená na jemné plátky
cibule červená 1 ks
menší
klíčky 140 g
fazolové, sojové
koriandr čerstvý hrst
lze nahradit petrželkou
olivový olej 2 PL
citronová štáva 1 PL
lze nahradit limetkovou šťávou
Na zálivku
arašídové máslo 5 PL
citronová štáva 3 PL
lze nahradit limetkovou šťávou
kari pasta 1 PL

Postup

1

Kuřecí prsíčka potřete olejem. Rozpalte pánev (nejlépe grilovací) nebo gril a maso na ní pěkně dozlatova opečte. Na konci ho vyjměte a jemně posolte a opepřete.

2

Zatímco se kuře opéká, promíchejte okurku, cibuli, klíčky a lístky koriandru nebo petrželky s olejem a citronovou šťávou.

3

Rozložte je na velkou servírovací mísu. V misce promíchejte ingredience na zálivku; kari pastu přidávejte postupně – kolik jí tam dáte, záleží na její pálivosti.

4

Maso nakrájejte na tenké proužky a posypte jím salátovou směs. Zakapejte polovinou zálivky a zbytek nechte v misce, aby si každý mohl posloužit sám podle chuti.

Kouzelná přísada:
Arašídové máslo neboli pomazánka z burských oříšků navzdory názvu neobsahuje žádné máslo, jen určitý podíl rostlinného tuku. Ve Spojených státech, kde je ‚peanut butter‘ neodmyslitelnou součástí každé domácnosti, se většinou prostě maže na chleba. Zajímavější je použití v orientálních kuchyních, v nichž se tahle lahůdka dává do slaných pokrmů. 

Související články

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Andrea Turoková

salatik je skvely, lahky, sviezi a plny novych chuti! okurku som dala celu, klickov 250g a na zalievku stacia 2 PL arasidoveho masla, stava z 1/2 citrona/limetky a kari(pasta). mnam...

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit