Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kořeněný polentovo-masový koláč

Kořeněný polentovo-masový koláč

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2956 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 396 g
Tuky 78 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava je snadná, urychlí ji hotová italská omáčka. Aby byl povrch ještě vláčnější, dajte na něj kousky másla.

Suroviny

cibule 1 ks
nakrájená na kostičky
rostlinný olej 1 PL
hovězí maso mleté 500 g
netučné, hovězí nebo ve směsi
400 ml
italská omáčka hotová (Sauce tradizional, Heinz)
polenta 500 g
hotová
parmazán 50 g
nahrubo nastrouhaný
sůl
pepř
1. V kastrolu rozehřejte olej a asi pět minut na něm smažte cibulku, dokud nebude vláčná. Potom k ní řidejte ­mleté maso, rozmělněte ho vidličkou a za stálého míchání také osmažte, aby začalo chytat ­barvu.

2. Přilijte omáčku, důkladně promíchejte a na mírném plameni spolu povařte asi dvacet minut. Pokud omáčka moc houstne, přidejte trochu vody, aby se směs nepřipalovala. Na závěr podle chuti osolte a opepřete.

3. Předehřejte gril v troubě nebo ji rozehřejte na nejvyšší stupeň. Z bloku hotové polenty nakrájejte asi dvacet plátků. Podušené mleté maso přelijte do zapékací formy o objemu zhruba litr a půl a překryjte je plátky polenty tak, aby se lehce překrývaly.

4. Posypte sýrem a zapékejte (pod grilem asi pět minut), dokud plátky polenty nezískají zlatohnědou, na okrajích tmavší barvu.

Dejte to k ledu
Koláč můžete až na měsíc zmrazit. Potom ho nechte přes noc v chladničce nebo ho rozmrazte v mikrovlnce a poté pečte pětadvacet minut při 200 °C, u horkovzdušné trouby při 180 °C.

Tip Apetitu
Stačí jen ohřát! Hotovou chlazenou polentu, která vám ušetří čas i energii, koupíte v Delvitě či Albiu. 500 g vyjde na cca 34 Kč.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/06, str.10

Obchod Apetit