Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (74)
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4693 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 414 g
Tuky 271 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehounký dezert připomíná americký cheesecake, ale je nadýchanější. Nejlepší je upéci ho den předem.

Suroviny

máslo 100 g
pokojové teploty, nakrájené na kostky
mandle 100 g
mleté
mouka pšeničná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
krupicový cukr 100 g
vejce 1 ks
velké
Na náplň
tvaroh 250 g
jemný tučný tvaroh, lze nahradit ricottou
vejce 2 ks
velká
zakysaná smetana 6
krupicový cukr 50 g
vanilkový cukr 1 bal
meruňky 8 ks
kompotované, okapané
moučkový cukr
1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C. Všechny suroviny na korpus kromě vajíčka vsypte do mísy robota a několikrát prošlehněte, abyste získali hrubší drobenku. (Jde to samozřejmě i ručně). Přidejte vajíčko a zpracujte na hladké těsto.

2. Koláčovou formu o průměru 24 cm s odnímatelným dnem lehce vymastěte a přesuňte do ní těsto. Vymačkejte prsty, uhlaďte a pečte zhruba pětadvacet minut, až vyběhne a zezlátne.

3. Mezitím rozetřete v míse tvaroh s vejci, zakysanou smetanou, cukrem a vanilkovým cukrem. Upečený korpus vysuňte z trouby, poklaďte meruňkami a přelijte tvarohem. Vraťte do trouby a pečte ještě asi padesát minut, až tvaroh zpevní a těsto bude krásně zlaté a už od pohledu křehké.

Vyjměte z trouby a po vychladnutí uložte do chladničky.

Přeprava a servírování:
Formu přetáhněte fólií na potraviny. Na místě určení vyklopte a poprašte moučkovým cukrem.

Jiný recept na tvarohový koláč naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Komentáře

Anonym

Tohle je bomba, strašně dobrá záležitost, můj nejoblíbenější moučník, dělam ho prakticky pořád a všem chutná....

Anonym

Ještě lepší je s broskvemi,které předtím spařím a oloupu.Mňam!!!

Anonym

tento kolacik je uplne super, samu seba som pochvalila za to, ako sa mi vydaril :-) odporucam kazdemu

Anonym

Výbornej moučník. Dělám ho skoro při všech "nevšedních" příležitostech a všichem moc chutná! :)

Anonym

S kamaradkami mame vyzkousene ze je lepsi pouzit Mascarpone misto Riccoty. Chutna nam vice:)

Anonym

Dobry den. Pri peceni mi stekly okraje korpusu dolu a spojily se se spodni casti - kolac vysel i tak dobre, ale proste mu chybely okraje. Nevite, co s tim? Predem dekuji za rady.

Anonym

Dobrý den, myslím, že by stačilo, kdybyste udělala trochu více těsta a korpus by tak přesahoval tvarohovou náplň... :-)

Anonym

Osvědčilo se udělat víc těsta na korpus, okraje mi sice trochu stekly, ale daly se vytvarovat lžící asi po 15 minutách pečení.

Anonym

Tenhle koláč je opravdu moc dobrý, ale pár maličkostí mi na něm vadilo: množství másla je na 100 g mouky moc,. musela jsem přidat minimálně dalších 100 g mouky. Použila jsem 3 tvarohy, protože z jednoho by vznikl koláč maximálně o třech kouscích... Těsta jsem měla víc a myslím, že to bylo lepší, protože koláč s okraji vypadá lépe a těsto také při pečení nestéká. Místo mandlí jsem dala vlašské ořechy a výsledek byl opravdu mňam:-)

Anonym

Na druhý pokus jsem přidala méně cukru do těsta i náplně. Cukrovat po vrchu opravdu již není třeba! Jinak je moc dobrý

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit