Lehounký dezert připomíná americký cheesecake, ale je nadýchanější. Nejlepší je upéct tvarohový koláč s meruňkami den předem, aby se mohl rozležet a všechny chutě propojit... Ovšem možná stejně jako my, nezvládnete tak dlouho čekat. Recept na tvarohový koláč dokáže pořádně prověřit vaši pevnou vůli...
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C.
Všechny suroviny na korpus kromě vajíčka vsypte do mísy robota a několikrát prošlehněte, abyste získali hrubší drobenku. (Jde to samozřejmě i ručně).
Přidejte vajíčko a zpracujte na hladké těsto.
Koláčovou formu o průměru 24 cm s odnímatelným dnem lehce vymastěte a přesuňte do ní těsto. Vymačkejte prsty, uhlaďte a pečte zhruba pětadvacet minut, až vyběhne a zezlátne.
Mezitím rozetřete v míse tvaroh s vejci, zakysanou smetanou, cukrem a vanilkovým cukrem.
Upečený korpus vysuňte z trouby, poklaďte meruňkami a přelijte tvarohem. Vraťte do trouby a pečte ještě asi padesát minut, až tvaroh zpevní a těsto bude krásně zlaté a už od pohledu křehké. Vyjměte z trouby a po vychladnutí uložte do chladničky.
Přeprava a servírování:
Formu přetáhněte fólií na potraviny. Na místě určení vyklopte a poprašte moučkovým cukrem.
Komentáře
Delikatesní. Upekla jsem ho s mandarinkami a také super.