Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kukuřičný koláč s hruškami (amore di polenta)
Hruškový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kukuřičný koláč s hruškami (amore di polenta)

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4801 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 358 g
Tuky 311 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak se zamilovat do polenty...
 

Suroviny

mleté
+ další na poprášení
nebo polenta
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
+ trocha poprášení
máslo 125 g
změklé
vejce 2 ks
tvrdá, oloupaná, nakrájená na drobné kostičky
Na dokončení
marsala 150 ml
nebo portské
třtinový cukr 3 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C. V míse promíchejte všechny druhy mouky, mleté mandle a kypřicí prášek. Šlehejte cukr a máslo do pěny a pak zašlehejte jeden po druhém žloutky a potom ještě celá vejce. Krátce promíchejte s moučnou směsí, jen tak, aby se vše spojilo. Vmíchejte kostičky hrušky a těsto přesuňte do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 20 cm. Uhlaďte povrch, posypte zbývajícím cukrem a hladkou kukuřičnou moukou. Pečte 25–30 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout.

2

Zvyšte teplotu v troubě na 180 °C. Hrušky přepulte a vykrojte jádřinec. Dejte je do pekáčku, pokapejte marsalou nebo vínem, poklaďte máslem, posypte cukrem a pečte 25–35 minut, občas promíchejte. Koláč poprašte moučkovým cukrem a podávejte ho nejlépe v den upečení přelitý šťávou z pečených hrušek, s hruškami a šlehačkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín