0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněný polentovo-masový koláč

Kořeněný polentovo-masový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněný polentovo-masový koláč

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3228 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 428 g
Tuky 86 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava je snadná, urychlí ji hotová italská omáčka. Aby byl povrch ještě vláčnější, dajte na něj kousky másla.

Suroviny

cibule 1 ks
nakrájená na kostičky
rostlinný olej 1 PL
hovězí maso mleté 500 g
netučné, hovězí nebo ve směsi
rajčatová omáčka hotová 400 ml
italská omáčka (Sauce tradizional, Heinz)
polenta 500 g
hotová
parmazán 50 g
nahrubo nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 V kastrolu rozehřejte olej a asi pět minut na něm smažte cibulku, dokud nebude vláčná. Potom k ní řidejte ­mleté maso, rozmělněte ho vidličkou a za stálého míchání také osmažte, aby začalo chytat ­barvu.

2 Přilijte omáčku, důkladně promíchejte a na mírném plameni spolu povařte asi dvacet minut. Pokud omáčka moc houstne, přidejte trochu vody, aby se směs nepřipalovala. Na závěr podle chuti osolte a opepřete.

3 Předehřejte gril v troubě nebo ji rozehřejte na nejvyšší stupeň. Z bloku hotové polenty nakrájejte asi dvacet plátků. Podušené mleté maso přelijte do zapékací formy o objemu zhruba litr a půl a překryjte je plátky polenty tak, aby se lehce překrývaly.

4 Posypte sýrem a zapékejte (pod grilem asi pět minut), dokud plátky polenty nezískají zlatohnědou, na okrajích tmavší barvu.

Dejte to k ledu
Koláč můžete až na měsíc zmrazit. Potom ho nechte přes noc v chladničce nebo ho rozmrazte v mikrovlnce a poté pečte pětadvacet minut při 200 °C, u horkovzdušné trouby při 180 °C.

Tip Apetitu
Stačí jen ohřát! Hotovou chlazenou polentu, která vám ušetří čas i energii, koupíte v Delvitě či Albiu. 500 g vyjde na cca 34 Kč.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Obchod Apetit