Vyškvařená slanina dodá salátu nejen na sytosti, ale i na zajímavé chuti. Nejlepší je podávaný ještě zatepla.
Suroviny
Na salát
špenát
500
g
čerstvý
anglická slanina
150
g
cibule červená
1
ks
Na zálivku
rostlinný olej
4
PL
vinný ocet bílý
3
PL
víno bílé
1
PL
sójová omáčka
1
PL
krupicový cukr
1
ČL
sůl
pepř
kari koření
špetka
Postup
1
Slaninu nakrájejte na kostičky a na suché pánvičce vyškvařte dokřupava; trvá to asi pět minut. Cibuli nakrájejte na kolečka a v míse promíchejte s vyškvařenou slaninou a špenátem.
2
Přelijte zálivkou prošlehanou z uvedených surovin.
Dvě barvy Čerstvý špenát se na trhu objevuje jarní a zimní; první je jasně zelený, druhý o něco tmavší se silnějšími, někdy načervenalými stonky.
Komentáře