Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě
Postup
Těstoviny vařte deset minut, sceďte a vraťte do hrnce. Zatím rozpalte gril na střední stupeň. Na pánvi zahřejte olej, přisypte houby a pět minut opékejte, dokud nezačnou zlátnout. Stáhněte plamen, přidejte česnek a minutu prohřívejte, aby změkl. Dochuťte a přemístěte do velké mělké zapékací nádoby.
Sýrovou omáčku a polovinu sýra přidejte k těstovinám a nechte na sporáku pár minut prohřát. Podle potřeby dochuťte, pak těstoviny rozprostřete na houby. Posypte zbylým sýrem a zhruba pět minut zapékejte pod grilem.
Sýrová omáčka: Snadno si ji připravíte i podomácku: rozmrazte dvě pořádné hrsti mraženého špenátu, osušte, posekejte a smíchejte se čtvrtkilogramovým kelímkem mascarpone a hrstí jemně nastrouhaného parmazánu.
Komentáře